Yeni Akit yazarı: Haluk Levent, AHBAP’la, kendisini devlet kurumlarıyla karşı karşıya getirmek isteyenlere rağ

Her türlü takdiri de hak ediyor.

Yeni Akit yazarı Ali Osman Aydın, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yaptığı çalışmaların ardından iktidara yakın isimler tarafından hedef alınan AHBAP'ın kurucusu sanatçı Haluk Levent ile ilgili  “Kendisini devlet kurumlarıyla karşı karşıya getirmek isteyenlere rağmen büyük bir yardım faaliyeti yürütüyor bölgede. Her türlü takdiri de hak ediyor. Bu tabloyu karartmaya, yok saymaya çalışmak bana son derece rahatsız edici ve mantıksız geliyor” dedi.

Aydın, depremlerin ardından “nerde bu İslamcılar” eleştirilerinin geldiğini belirterek “Kurtarma ekipleri, aşevleriyle, nakliye araçlarıyla, yardım malzemeleriyle, güler yüzleriyle depremzedelere hizmet veriyorlar depremin başından beri. Özellikle dindarların kurdukları STK’lara, cemaatlere ait yüzlerce vakıf, yurt binası ve kuran kursu var deprem bölgesinde. Hani fanatik sekülerlerin her fırsatta yerden yere vurdukları, ‘orta çağ karanlığı’ diye tasvir ettikleri, ‘hepsini kapatacağız” dedikleri yerler!" dedi.

Aydın, aralarında Menzil Cemaati, İHH, Sadakataşı, Özgür-Der, Beşir Derneği, İDDEF’, Yardımeli, AGD, Can Suyu, Hüdayi Vakfı, Deniz Feneri ve İsmailağa Derneği’nin de bulunduğu onlarca STK’nın deprem bölgelerinde çalışma yürüttüğünü ve yüz binlerce kişilik yemek dağıttığını yazdı.

Aydın, depremlerin ardından iktidara yakın isimler tarafından hedef alınan AHBAP ile ilgili şunları yazdı: 

"Bu arada Haluk Levent, AHBAP’la, kendisini devlet kurumlarıyla karşı karşıya getirmek isteyenlere rağmen büyük bir yardım faaliyeti yürütüyor bölgede. Her türlü takdiri de hak ediyor. Bu tabloyu karartmaya, yok saymaya çalışmak bana son derece rahatsız edici ve mantıksız geliyor.

Nasıl AHBAP’ın yaptığı kıymetli işler yadsınamazsa, dini STK’ların yaptıkları da yadsınamaz. Yadsınmamalı. AHBAP nasıl takdir ediliyorsa, dini STK’lar da takdir edilmeli."

Yazının tamamını okumak için tıklayın

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Emekliler İçin Zam Müjdesi: Yeni Maaşlar Ne Kadar Olacak?
Beklenen Haber Geldi! 150 Bin TL Faizsiz Evlilik Kredisi Ödemeleri Yatırılıyor! İşte Tarihler
4 Yıl Önce Dikti, Şimdi Servet Sahibi: Çiftçinin Mucizevi Keşfi Herkese İlham Veriyor!
Bedava dağıtılınca izdiham çıktı! Belediye ücretsiz dağıtmaya devam edecek
Yargıtay Başkanı seçimi 33. turda da sonuçsuz kaldı