Yeni Düzenleme: Evde Bakım Yardımı ve Yaşlı Aylığı Artışı Açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayında memur maaş katsayılarındaki artışla birlikte sosyal yardımların da yükseldiğini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayılarındaki güncelleme sonrasında sosyal yardımlarda önemli artışlar yapıldığını duyurdu, yaşlılardan engellilere kadar geniş bir kesimi kapsayan desteklerin yeni düzenlemelerle güçlendirildiğini belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı itibarıyla memur maaş katsayılarındaki artışın sosyal yardımları da etkilediğini açıkladı. Göktaş, yeni aylıkları şu şekilde duyurdu:

- Yaşlı aylığı 3,504 liradan 4,181 liraya yükseldi.
- Yüzde 40-69 arası engelli olanların aylığı 2,797 liradan 3,338 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli olanların aylığı ise 4,196 liradan 5,007 liraya çıktı.
- Evde Bakım Yardımı 7,608 liradan 9,077 liraya yükseltildi.
- Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemeler ortalama 8,515 liradan 10,159 liraya çıkarıldı.
- Sosyo Ekonomik Destek hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ise 5,330 liradan 6,360 liraya yükseltildi.
- Ağır silikozis aylığı da 7,698 liradan 9,185 liraya çıkarıldı.

Göktaş, bu artışların temmuz ayı ödemelerine yansıtılacağını ve yeni düzenlemelerin ağustos döneminden itibaren geçerli olacağını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.