Yeni düzenleme ile miras paylaşımları kolaylaşıyor: Artık notere gitmeye gerek yok!

Yeni düzenleme ile miras paylaşımları artık daha kolay ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilecek. Tapu sahipleri için getirilen bu düzenleme, noter onayı şartını ortadan kaldırarak işlemleri hızlandıracak.

Miras kalan tapu sahipleri için önemli bir adım atıldı. Yapılan yeni düzenleme ile artık mirasçılar, mal varlığını daha hızlı ve etkili bir şekilde paylaşabilecek. Bu düzenleme, miras paylaşımlarını daha kolay, şeffaf ve adil hale getirerek tapu sahiplerini rahatlatacak.

ANLAŞMAZLIKLAR SONA ERECEK

Düzenleme ile birlikte mirasçılar arasındaki anlaşmazlıkların sona ereceği belirtiliyor. Yeni düzenleme, adaletli bir miras paylaşımı yapılmasını sağlayacak ve bürokratik işleri hafifletecek.

NOTERE GİTMEYE GEREK KALMAYACAK

Artık mirasçı kardeşler, hisseli tapu devri için noter onayı şartı olmadan işlem yapabilecek. Buna göre, kardeşler arasında yazılı bir sözleşme yapılması yeterli olacak.

HİSSELİ TAPU İŞLEMLERİNDE YENİ DÖNEM 

Hisseli tapu alımında, tüm hisse sahiplerinin ortak karar alması ve tapu işlemlerinde hazır bulunması gerekecek. Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri de eksiksiz şekilde tamamlanacak.

MİRAS KALMIŞ EVLERİN DEVRİ VE SATIŞ İŞLEMLERİ KOLAYLAŞACAK

Aynı anne ve babaya sahip olan mirasçılar için miras kalan evlerin devir işlemleri için yazılı bir sözleşme yeterli olacak. Hisseli tapuların kesin satış işlemleri için ise tüm pay sahiplerinin ortak onayı aranacak ve işlemler avukat tarafından kolaylaştırılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.