Yeni fiyat listesi mekanlara gönderildi: Çaya bir zam daha!

Aydın'ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren Kahveciler Odası, yeni fiyat listesini çay ocağı ve kahvehane işletmelerine ulaştırdı. 2023 Haziran ayından bu yana 6,5 TL olan çay fiyatları, çay ocaklarında 9 TL'ye, kahvehanelerde ise 10 TL'ye çıktı

Aydın'ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren Kahveciler Odası, yeni fiyat listesini çay ocağı ve kahvehane işletmelerine ulaştırdı. 2023 Haziran ayından bu yana 6,5 TL olan çay fiyatları, çay ocaklarında 9 TL'ye, kahvehanelerde ise 10 TL'ye çıktı. Türk kahvesi fiyatları da çay ocaklarında 20 TL'den 25 TL'ye, kahvehanelerde ise 25 TL'den 30 TL'ye yükseldi.

TÜKETİCİLERİN BEKLENTİLERİ KARŞILANMADI

Yapılan zamlar, işletmecileri memnun ederken, tüketicileri rahatsız etti. Çay ocağı işletmecisi Halil Tülü, "Artan maliyetler nedeniyle çay ve kahve fiyatlarında artış yaşandı. Yeni fiyat listesiyle birlikte çay fiyatları çay ocaklarında 9 TL'ye, kahvehanelerde ise 10 TL'ye yükseldi. Bu zamlar, tüketiciler tarafından hoş karşılanmadı ancak işletmeler olarak maliyetlerimize ayak uydurmak zorundayız" dedi.

MÜŞTERİLER İÇİN ZORLU BİR DÖNEM

Tüketiciler, artan çay ve kahve fiyatlarının yanı sıra genel olarak yaşanan enflasyonla mücadele etmek zorunda kalıyor. Yükselen maliyetler, vatandaşların günlük hayatlarını etkilerken, işletmeler de bu zorlu dönemde ayakta kalmak için çözüm arayışında.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

DEM Partili Ceylanpınar Belediyesi'nden T.C. ibaresi kaldırıldı
CHP’li Üsküdar Belediyesi, Medipol’ün inşaatını durdurdu
İstanbul'da o tarihte ekmeğin fiyatı 15 TL'ye yükselecek! Giderler her ay artıyor
Ankara'da Yaşayan Emeklilere Müjde: ABB Hesaplara Para ve Et Yardımı Yaptı!
AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 7 milyon liralık yurt dışı gezisi