Yeni Hyundai Santa Fe ile beraber yola çıkmaya hazır mısınız?

Hyundai'nin 24 yıl önce satışa sunduğu Santa Fe modeli, 2023'te beşinci nesliyle SUV pazarında dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni Santa Fe Türkiye'de satışa sunuldu ve benzinli turbo 1.6 litrelik hibrit versiyonu 3 milyon 995 bin liradan piyasaya çıktı.

Hyundai'nin 24 yıl önce satışa sunduğu Santa Fe modeli, 2023'te beşinci nesliyle SUV pazarında dikkatleri üzerine çekiyor. Yeni Santa Fe Türkiye'de satışa sunuldu ve benzinli turbo 1.6 litrelik hibrit versiyonu 3 milyon 995 bin liradan piyasaya çıktı.

Santa Fe, birinci jenerasyondan itibaren çok sayıda yenilik ve gelişim gösterdi ve globalde en çok satılan ve beğenilen SUV modellerinden biri haline geldi. Adını Amerika'daki Santa Fe şehrinden alan model, geniş bagaj kapasitesiyle yaşam tarzına uygun işlevselliği ön planda tutuyor. Yeni Santa Fe, açık hava ve şehir içi kullanımını bir arada sunarak SUV pazarında fark yaratmayı hedefliyor.

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, Santa Fe'nin 24 yıl önceki satışından bu yana dünya çapında 6 milyondan fazla sattığını ve büyük bir başarı elde ettiğini belirtti. Berkel, beşinci nesil Yeni Santa Fe'nin Türkiye'de de satışa sunulmasından duyduğu heyecanı ifade ederek, modelin lüks ve premium SUV kullanıcıları için yüksek kalite, geliştirilmiş sürüş dinamikleri, verimli hibrit motoru ve artırılmış iç mekan konforu ile güçlü bir tercih olduğunu vurguladı. Yeni Santa Fe'nin markanın SUV segmentindeki performansını ve marka imajını güçlendireceğini belirtti.

Yeni Santa Fe'nin tasarımı, kare oranları ve rafine görünümü ile öne çıkıyor. Dış görünümü, daha uzun dingil mesafesi ve geniş bagaj kapağı ile dikkat çekerken, ön kısımda H şeklindeki tasarım öğeleri, krom radyatör ızgarası deseni ve yatay düzenlemelerle destekleniyor. H-light LED farlar, krom radyatör ızgarasıyla uyumlu bir şekilde tasarlandı. Araç, 20 inçlik alaşım jantlarla şık bir görünüm sunarken, köprü tipi tavan rayları off-road kullanımını vurguluyor. Ayrıca, bagaj kapağına kadar uzanan camlar iç mekandaki ferahlığı artırıyor.

Arka bölümde, sinyaller ve geri vites lambalarını birleştiren sofistike bir tasarım yer alıyor. Gri renkli logo ve yeni Santa Fe yazısı lüks dokuyu pekiştiriyor. Türkiye'de 7 farklı gövde rengi seçeneği sunuluyor.

Yeni Santa Fe, geniş iç mekânında yenilikçilik ve konforu birleştiriyor. İç tasarım, depolama alanları ve yolcu konforunu ön planda tutuyor. Sürücü bölümündeki kalite hissiyatı yüksek, H şeklindeki gizli ambiyans ışıkları ve dokunmatik ekran, klima kontrolü gibi modern teknolojilerle desteklenmiş. Orta konsoldaki geniş bardak tutucular ve orta kol dayama, hem sürücüye hem de arkadaki yolculara kullanım kolaylığı sağlıyor.

Yedi kişilik oturma kapasitesine sahip Santa Fe, ergonomik koltuklarıyla yüksek konfor sunuyor. Entegre Hafızalı Koltuk (IMS) özelliği, sürücünün koltuk konumlandırma ayarlarını kişiselleştirmesine olanak tanıyor. Üçüncü sıra koltukların ayarlanabilir yatırma özelliği, ISOFIX güvenlik sistemi ve Arka Yolcu Uyarısı (ROA) sistemi, özellikle çocuk güvenliğini artırıyor.

Geliştirilmiş güvenlik donanımlarıyla donatılan Yeni Santa Fe, yüksek mukavemetli çelik gövdesi ve gelişmiş ADAS adaptif sürüş sistemleriyle dikkat çekiyor. Araç, toplam 10 hava yastığı ile her yönden çarpışmalara karşı optimum koruma sağlıyor.

Yeni Santa Fe, Türkiye'de benzinli turbo hibrit motor seçeneği ile sunuluyor. 1.6 litrelik turbo motor ve 1.49 kWh batarya kombinasyonu, 215 beygir güç ve 367 Nm maksimum tork üretiyor. Araç, 0'dan 100 kilometre hıza 9.8 saniyede ulaşırken, ortalama 7.3 litre yakıt tüketiyor. Hyundai'nin dört tekerden çekiş teknolojisi, yol ve sürüş koşullarına göre otomatik güç dağılımı yapıyor ve dik eğimlerde güvenli iniş sağlıyor. Türkiye'de az sayıda sunulan 1.6 litrelik dört çeker modellerden biri olan Santa Fe, "Progressive" donanım seviyesiyle ve "ECO" veya "SMART" modlarında vites kulakçıklarıyla rejeneratif frenleme özelliği sunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.