Yeni kabinede istenmeyen isimler var!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saray’da beklenmedik bir biçimde yaptığı görüşmenin ardından açıkladığı yeni Bakanlar Kurulu düne damgasını vurmuştu.GECİKMELİ AÇIKLANMASI...

Başbakan Binali Yıldırım’ın, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Saray’da beklenmedik bir biçimde yaptığı görüşmenin ardından açıkladığı yeni Bakanlar Kurulu düne damgasını vurmuştu.

GECİKMELİ AÇIKLANMASI ŞÜPHE UYANDIRMIŞTI
Dünkü kabine değişikliğinde en fazla dikkat çeken konulardan biri de Binali Yıldırım’ın, saat 13.00’te açıklayacağını duyurduğu Bakanlar Kurulu listesini bir saatlik bir gecikmeyle açıklaması olmuştu. Bu durum akıllara yeni kabine konusunda anlaşmazlık mı olduğu sorusunu akla getirdi. Bu konuda iktidar çevrelerinin nabzını tutan Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, yeni kabinede Yıldırım’ın olmasını istemediği bazı isimlerin olduğunu yazdı.

DEĞİŞİM SIRASI
Abdülkadir Selvi, hileli başkanlık referandumu sonrası yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir program çizildiğini, bu program doğrultusunda önce parti yönetiminin, sonra da kabinenin değiştirildiğini, sırada ise yerel yönetimler ve teşkilatların olduğunu söyledi.

Selvi ayrıca, eski Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin Milli Savunma Bakanlığı’na atanmasıyla ekonominin tek patronunun, kabinedeki yerini koruyan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek olduğu değerlendirmesinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

1 Mayıs'ta gözaltına alınanlardan 182'si serbest bırakıldı
‘Gözünüz aydın bu da ama böyle gönderildi’
İnsanı üzen bir üçüncü dünya ülkesi fotoğrafı
Rasim Ozan Kütahyalı'dan Fatih Altaylı'ya: Erdoğan'ın askerlerinin bir numarasıdır
İsmailağa kapılarını ilk kez gazetecilere açtı