Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Kimdir?

Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası başkanlığından istifa etmesinin ardından Cumhurbaşkanı kararıyla yeni Merkez Bankası Başkanı olarak atanan Fatih Karahan kimdir? Gözler Fatih Karahan'ın biyografisine çevrildi.

Yeni Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın biyografisi, kamuoyu tarafından ilgiyle araştırılmaya başlandı. İşte Karahan'ın yaşamı ve kariyerine dair detaylar:

1982 yılında Eskişehir'de doğan Fatih Karahan, Boğaziçi Üniversitesi'nde Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu. Pennsylvania Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamlayarak akademik kariyerine başladı.

Karahan, 2012-2022 yılları arasında New York Merkez Bankası'na bağlı Para Politikası Araştırma Bölümü'nde İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları alanında ekonomik araştırma danışmanı olarak görev yaptı. Bu süre zarfında kurum içindeki yükselişi ile İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı pozisyonlarında görev aldı.

Ayrıca, Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak görev yaparak akademik alandaki deneyimini genişletti. 2022 yılında Amazon'a kıdemli ekonomist olarak katılan Karahan, kısa sürede başarı göstererek Kasım 2022'de Amazon'da Başekonomist olarak atanmıştır.

Fatih Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanmıştır. Hafize Gaye Erkan'ın 2 Şubat tarihindeki istifasının hemen ardından, 3 Şubat tarihindeki Resmi Gazete'de ise Cumhurbaşkanı kararıyla Merkez Bankası Başkanı olarak atanmıştır.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiği hisseler belli oldu
POS cihazlarına sıkı denetim uygulandı: Mehmet Şimşek hiç acımadı!
Temmuz ayındaki emekli maaşı artışıyla ilgili masadaki rakamlar sızdırıldı
IMF'nin dolar/TL kuru tahminleri şok etti! O tarihte üç haneli sayılar geliyor, hazırlanın!
S&P'den dikkat çeken tahmin: 2025 yılında dolar kaç lira olacak?