Yeni milli silah denizlerde korku salacak! Resmen minyatür tank: Deniz şartlarına uygun

Yeni milli silah denizlerde düşmana korku salacak! Minyatür tank olarak göze çarpıyor! Deniz platformlarını koruyacak milli silah, göreve hazırlanıyor...

Türk Deniz Kuvvetleri için geliştirilen milli deniz tipi Uzaktan Kumandalı Silah Sistemi (UKSS) TRAKON TARGAN, UNIROBOTICS tarafınca üretildi ve hizmete hazır hale getiriliyor. UNIROBOTICS'in SYS grup şirketlerinden biri olan CANiK'in de içinde bulunduğu proje kapsamında, TRAKON TARGAN'ın fabrika kabulleri tamamlandı ve bir sonraki aşama olan liman kabul testleri için hazırlıklar başladı.

TRAKON TARGAN, Türk Deniz Kuvvetleri'nin gereksinimlerine uygun olarak geliştirildi ve Hisar sınıfı Açık Deniz Karakol Gemileri'nde (ADKG) yakın savunma görevi üstlenecek. UKSS'nin içinde, Türkiye'nin kendi üretimi olan ve muharebede kendini kanıtlamış 12,7x99 milimetre CANiK M2 QCB ağır makineli tüfeği bulunuyor.

Projede, UNIROBOTICS her bir gemi için 2 olmak üzere toplamda 4 TRAKON TARGAN sistemi teslim edecek. Bu milli deniz tipi UKSS, HAVELSAN tarafınca sağlanan Ağ Destekli Veri Entegre Savaş Yönetim Sistemi (ADVENT SYS) ile tam uyumlu çalışacak şekilde tasarlandı.

UNIROBOTICS'in Genel Müdürü Ömür Baç, Türkiye'nin yerli ve milli yatırımlarına destek verdiklerini belirterek, sektör paydaşlarına da sistemlerini açtıklarını ve bütünleşik çözümler sunmaya odaklandıklarını ifade etti. Ayrıca, CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral da Türk savunma sanayisine önemli katkılar sağlayacak projelerde yer almaya devam edeceklerini altını çizdi ve UNIROBOTICS'in milli deniz tipi UKSS TRAKON TARGAN projesinin bu çabaların bir ürünü olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Elon Musk, Endonezya'da Starlink uydu internet hizmetini başlatmış bulundu
Google'ın Yeni Yapay Zeka Özelliği: Dolandırıcılık Uyarısı mı, Gizlilik Endişesi mi?
OpenAI, ChatGPT'yi eğitmek amacıyla Reddit gönderilerini kullanmayı planlıyor
Blue Origins NS-25 uzay görevine hazırlanıyor: Uzaya çıkan en yaşlı isim olacak!
Uzmanlar, Google'ın telefon dinleme özelliğine tepki gösterdi: "Son derece tehlikeli"