Yeni müfredat resmen başlıyor: Hangi sınıflarda uygulanacağı netleşti! Bakan Tekin, tarih verdi!

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren yeni müfredatla ilgili çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın ne zaman ve hangi sınıflarda uygulanacağını açıkladı. İşte, yeni müfredatta son durum...

Yeni müfredat hazırlığına sona yaklaşılıyor. Bakanlar Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çalışmaların büyük oranda tamamlandığını ifade etti.

Bakan Tekin, temel amaçlarının sadeleştirmek olduğunu belirterek şu şekilde konuştu:

"Öğrencilerimizin düzeyleriyle ilgili olarak odaklanıyoruz. Üniversite düzeyindeki bilgilerin zorunlu eğitim kapsamında öğretilmesi gerekliliği üzerine düşünüyoruz. Bu konuda seyreltme yapılacak ve bu amaçla komisyonlar oluşturuldu. Aylardır bu konuda çalışıyorlar. Esas olarak öğrencilerimizin seviyelerine uygun müfredat oluşturulacak."

Yeni müfredatta neler olacağına ilişkin NTV'de yer alan habere göre, Bakan Tekin'e, integralin matematik müfredatından çıkarılacağı gibi kamuoyuna yansıyan bazı iddialar da soruldu.

Bakan Tekin, "Bu konuda yaklaşık 2 bin uzman çalışıyor. Bu uzmanların yaklaşık %40'ı akademisyenlerden oluşuyor, geri kalanı ise öğretmenler. Hem bilimsel hem de uygulamalı deneyime sahip kişilerden oluşan bir ekip var. Bu kişiler bu konuda değerlendiriliyor" şeklinde konuştu.

Bakan Tekin, yeni müfredatın kademeli olarak uygulanacağını belirterek, "2024-2025 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9. sınıflarda başlayacak. Çalışmaların %80'i tamamlanmış durumda ve önümüzdeki haftalarda tamamlanacak. Ardından Talim Terbiye Kurulu'nun onayından sonra yayınlanacak" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Furkan Bölükbaşı AK Parti'yi yerden yere vurdu
"Her gün etli yemek" iddiaları Diyanet tarafından yalanlandı
Başbakanla telefonda konuşurken devleti yıkmaya teşebbüs
TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı