Yeni nesil Ford F-150 Lightning tanıtıldı

2022 baharında Amerika’da kullanıma sunulacak arabaların küresel pazara ne zaman sürüleceği net olmasa da ABD ile paralel zamanda satışa çıkabilir.

Ford kataloğundaki en popüler ürünlerden biri yeni bir avatarda devam ediyor. Bu sefer pikap, genellikle birlikte gönderildiği içten yanmalı motorun yerine bir elektrik motoru kullanacak.  Ford Motor Company’nin yönetim kurulu başkanı Bill Ford, Times of India’ya göre, “F Serisi, 44 yıldır Amerika’nın en çok satan kamyonu, ülke çapındaki işin bel kemiği ve nesiller boyu müşteriler için güvenilir bir simge” dedi. “Şimdi yeni nesil için bir devrim yapacağız” diye ekledi. 

F-150 Lightning, F-150 adını dışarıda taşıyan kardeşlerine benzer bir görünüm sergiliyor. Önde ve arkada, bir dizi imza niteliğinde LED ışık çubuğu bulunur. F-150’ye yeni ve cesur bir görünüm kazandıran, üç yeni ızgara tasarımıdır. Pürüzsüz bir dokuya sahip oyulmuş bir kaput ve hava girişleri, aracın görünümüne katkıda bulunuyor.

Kabinin içine adım attığınızda, Amerikan otomobil üreticisinin şu anda tam boyutlu bir kamyonda sunulanlardan daha büyük olduğunu iddia ettiği bir dijital ekran da dahil olmak üzere çok çeşitli özellik ve yeniliklerle karşılaşıyorsunuz. Ford Co-Pilot 360 da burada ve 100.000 mil açık yollarda eller serbest sürüş yapmanızı sağlayan BlueCruise özelliğine sahip. 

Yeni sessiz kamyonet, 563 hp ve 775 lb-ft tork üretir. Genişletilmiş menzilli bir batarya ile bir araya getirildiğinde, bu elektrikli araç 5 saniyeden daha kısa sürede 100 km / saate çıkabilir. Bağımsız arka süspansiyon ile birlikte standart olarak 4 × 4 sisteme sahiptir. Ve yapmanız gereken bir şey olduğunda, F-150 (XLT ve Lariat varyantları) maksimum 2.000 pound taşıyabilir ve 10.000 pound’a kadar çekebilir. Bununla birlikte, geniş menzilli bir batarya ve Max Trailer Tow Paketi ile donatılmaları gerekir. 

Genişletilmiş pil aralığı 300 mil gidebilirken, gemideki piller standart olarak 230 mil gidebilir. 150 kW’lık hızlı şarj cihazı ile şarj edilebilir. 10 dakikada 54 mil, 41 dakikada% 15-80 şarj edebilirsiniz. Kamyon, FordPass Power My Trip ve Intelligent Range’in birleşik özellikleriyle pilinizin bitmemesini sağlar. 

Pil, 9,6 kW güç sağlayabildiğinden ve kullanıma bağlı olarak bir evi günlerce aydınlatabildiğinden bir eve güç sağlamak için de kullanılabilir. 

Lightning 39.974 $ ‘dan başlayacak ve Ford’un Detroit’in hemen dışındaki Dearborn’daki katlı Rouge kompleksinde üretilecek. F-150 Lightning, 2022 baharında geliyor ve Amerika’nın en çok satan minibüsünün tamamı elektrikli araç olan E-Transit, 2021’in sonlarından itibaren piyasaya sürülecek. Ford, elektrifikasyona öncülük etme planının bir parçası olarak 2025’e kadar elektrifikasyona 22 milyar dolar yatırım yapıyor güç alanlarında.

Bu yıl sonunda yeni Mac mini görebiliriz

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Bilim insanları duyurdu: Dünya'nın içindeki bir gezegen keşfedildi
Ücretsiz Spotify kullanıcıları için kötü haber: Bu özellik sadece Premium abonelere sunulacak
Artık tablet, oyun konsolu ve modemler de TSE onaylı yenilenecek!
Microsoft'un Mobil Oyun Mağazası Yolda: Candy Crush ve Minecraft'ten Başlayacak
Google'a rakip olacak: OpenAI'dan yapay zekalı arama motoru!