Yeni operasyon hazırlığı: MİT 112 bin kişilik listeyi teslim etti

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), Cemaatçilerin kullandığı ByLock adlı programla ilgili çalışmasını tamamladığı ve 112 bin kişilik listeyi Savcılığa teslim ettiği ileri sürüldü.Habertürk'te yer alan habere göre, Litvanya’daki...

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), Cemaatçilerin kullandığı ByLock adlı programla ilgili çalışmasını tamamladığı ve 112 bin kişilik listeyi Savcılığa teslim ettiği ileri sürüldü.

Habertürk'te yer alan habere göre, Litvanya’daki ''server’da bulunan tüm kullanıcılar tespit edildi. Daha önce hazırlanan, illerdeki Terör ve İstihbarat Şube Müdürlükleri’ne gönderilen “ByLock1'' ve “ByLock2'' listeleri birleştirildi. İki listede güncelemeler yapıldı. ByLock bulunan telefon numarasının kim tarafından kullanıldığı yönündeki çalışmalar detaylı yapıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da MİT tarafından kendisine teslim edilen ByLock listesini, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı’na verdiği bildirildi. KOM Daire Başkanlığı’nın listeyi kendi veri tabanına aktardığı öğrenildi.

Bu arada ByLock kullanıcıların attığı 18 milyon mesajın içeriğinin çözüldüğü de belirtildi. İçeriği çözülen mesajların ByLock şüphelilerinin yargılandığı adliyelerdeki Cumhuriyet Başsavcılıkları’na gönderileceği bildirildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.