Yeni parti iddialarıyla gündemde olan Mehmet Şimşek, Erdoğan'ın o teklifini reddetti

Ali Babacan’ın kuracağı yeni partide aktif rol alacağı konuşulan Mehmet Şimşek, aracıların talebi üzerine Erdoğan’la biraraya geldi.  Görüşmede Erdoğan..

Ali Babacan’ın kuracağı yeni partide aktif rol alacağı konuşulan Mehmet Şimşek, aracıların talebi üzerine Erdoğan’la biraraya geldi.  Görüşmede Erdoğan, Şimşek'ten çalışmalarını parti içinde sürdürmesini istedi ancak Şimşek siyasi görev üstlenmekten yana değil.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetlerinde eski ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı, maliye bakanlığı ve başbakan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş Mehmet Şimşek, önceki gün AKP genel merkezinde iki saat süren bir görüşme gerçekleştirdi.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, aracıların talebi üzerine Erdoğan’la biraraya gelen Şimşek’e, Erdoğan’ın ekonomiye ilişkin çalışmalarını parti içinde sürdürmesi ve gerekirse danışman olarak kendisinden yararlanılabileceğini dile getirdiği öne sürüldü.

Ali Babacan’ın ana ekibinde bulunduğu ve kuracağı yeni partide aktif rol alacağı konuşulan Şimşek’in, ekonomideki gelişmelerle ilgili görüşlerini dile getirdiği ancak şimdilik siyasi bir görev üstlenmekten yana olmadığını ifade ettiği belirtildi.

Mehmet Şimşek siyaseti bıraktıktan sonra Londra’da bir şirkette çalışmaya başlamıştı ve kontratı gereği bir yıl daha başka bir faaliyette bulunamıyor. Şimşek’in ailesinin Ankara’da olması nedeniyle İngiltere-Ankara arasında sürekli seyahat halinde olduğu ve geçtiğimiz süreçte Ali Babacan ve ekibiyle de birkaç kez bir araya geldiği biliniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı