Yeni Şafak IŞİD'in Membic'ten temizlenmesinden rahatsız oldu!

Geçtiğimiz günlerde iki ayı aşkın bir süredir Suriye Demokratik Güçleri’nin ABD liderliğindeki koalisyonun da desteğiyle Suriye'nin Halep kentine bağlı Membic’e girmesi ardından yaşananlar Yeni Şafak’ın sert eleştirisine...

Geçtiğimiz günlerde iki ayı aşkın bir süredir Suriye Demokratik Güçleri’nin ABD liderliğindeki koalisyonun da desteğiyle Suriye'nin Halep kentine bağlı Membic’e girmesi ardından yaşananlar Yeni Şafak’ın sert eleştirisine yol açtı. Geçtiğimiz yıllarda Musul’da ve Rakka’da IŞİD’in dayattığı İslami yaşama modelini pek çok defa öven yandaşların cihatçı aşkına bir yeni haber daha eklendi. AKP’ye yakınlığı ile bilinen yandaş Yeni Şafak ''gazetesi’ Membic’in IŞİD’den teizlenmesinin ardından kadınların kendilerine zorunlu kılınan çarşafları çıkartarak yakmasını ayrımcı bir haber ile ele aldı. Yeni Şafak, sakallarını kesen erkekleri ve çarşafları yakan kadınları, “PYD’nin IŞİD’den kaçıyormuş gibi yapan ateist militanların İslam’a saldırısı'' olarak haberleştirdi. İşte yandaşların insanlara baskı ve katliam yapan IŞİD’in temizlenmesine yönelik hazırladığı saldırgan haber:

Suriye'de ABD öncülüğünde başlayan operasyonun 73. gününde ele geçirilen Halep'in Münbiç ilçesinde, PKK-PYD terör örgütüne mensup kadın militanlar önce çarşaf giyip sonrasında çarşaflarını yakarak İslami değerlere olan nefretlerini kusuyor.

IŞİD algısı üzerinden Kur'an-ı Kerim'in emri olan tesettürü hedef alan terör örgütü mensuplarının tahrik ve hakaretleri, Kobani'den başlayarak Tel Abyad ve son olarak Münbiç'te de benzer şekilde devam ediyor.

IŞİD'den kaçıyormuş süsü verilen ve çarşaflarını yakan kadınların tamamının PYD'li ateist militanlar olduğu belirtiliyor.



'Özgürleştirme' saçmalığı

İşgal ettikleri bölgelerde camileri yağmalayarak ezanlar susturan PKK'nın Suriye kolu PYD, İslam düşmanı eylemlerini ise 'insanı özgürleştirme pratiği' olarak açıklıyor.

Ateist örgütün Tel Rıfat'ta camilerde sergilediği İslam düşmanlığı hafızalardaki yerini korurken, Münbiç'te kadın militanların önce çarşaf giyip sonra elbiselerini yakan görüntüsü tüm İslam alemine olduğu kadar Türkiye'de çarşaf giymenin en yaygın olduğu Doğu ve Güneydoğu halkına da hakaret kastı taşımakta.

PYD'ye destek Cumhuriyet'ten

PYD'nin Münbiç'te sergilediği eyleme Türkiye'de en büyük destek ise Cumhuriyet gazetesi tarafından verildi. Cumhuriyet, PYD imzalı kutsal düşmanlığını 'önce sigaralarını sonra çarşaflarını yaktılar' başlığı ile okuyucularına sundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Elektrikli araçların şarj sorunu tarih oluyor! Batarya değişimi kolaylaşıyor
Büyük Çinli otomobil üreticisi Türkiye pazarına geri dönmeye hazırlanıyor!
Türkiye'de en çok satılan lüks otomobil markaları belli oldu
Yarış başlıyor! Çin'den gelen BYD Seagull, elektrikli Panda'nın önünde!
Otomotiv ihracatı nisanda yüzde 2 artışla 2,75 milyar dolara yükseldi