Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan: Çocuklara karşı işlenen cinsel tecavüz suçları en ağır şekilde cezalandırılmal

"Münferit olaylar, laik veya dindar kesimlerden birini aşağılamak ve mahkûm etmek için kullanılmamalı"

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, isim vermeden Hiranur Vakfı'ndaki çocuk istismarına değinerek, "Çocuklara karşı işlenen cinsel tecavüz suçları en ağır şekilde cezalandırılmalı. Münferit olaylar, laik veya dindar kesimlerden birini aşağılamak ve mahkûm etmek için kullanılmamalı hiçbir zaman." düşüncesini dile getirdi.

Kaplan yazısında, "Çocuk istismarına, çocuklara cinsel tacizlere, tecavüzlere aslâ göz yumulamaz. Bu konuda kimsenin gözünün yaşına bakılamaz. Bu tür hâdiseler hiçbir gecikmeye mahal verilmeden derhal araştırılmalı, suçlular en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Öte yandan yalan haberlerle, iftiralarla toplumun, masum insanların sosyal medyada infaz edilmesine, yüzlerce yıllık köklü kurumlarının yıpratılmasına da göz yumulamaz. Toplumu ayakta tutan aile gibi, güçlü, köklü manevî kurumlar olan tarikatlar gibi. Suçun şahsîliği esastır. İşlenen bir suçtan ötürü, dindar veya laik bütün bir kitle, camia mahkûm edilemez." ifadesini kullandı. 

Kaplan şunları kaydetti:

"Bu toplumun en temiz insanlarının her tür cinsel ilişkiyi meşru gören kişiler veya şebekeler tarafından “sübyancı, tecavüzcü” diye lanse edilmesi çok saçmadır!

Yaşananlar, yeni Fadime Şahinler icat etme projesi olabilir. Bu tür iğrençlikleri bu toplum kaç kez yaşadı, değil mi? Benzer bir tezgâhın yaşanması her zaman mümkün bu ülkede.

Bu tür durumlarda ülkenin kaosa sürüklenmesi için yabancı istihbarat örgütlerinin devreye girebileceği gerçeğini de aslâ gözardı ermemek gerekir.

Özetle… Çocuklara karşı işlenen cinsel tecavüz suçları en ağır şekilde cezalandırılmalı. Münferit olaylar, laik veya dindar kesimlerden birini aşağılamak ve mahkûm etmek için kullanılmamalı hiçbir zaman.

Türkiye seçimlere giderken, savaşa gidiyor gibi, toplum tam ortadan ikiye ayrılıyor ve birbirine düşürülmeye çalışılıyor…

Bu bayatlamış yöntemleri az çok tanıyor olmalıyız.

Toplumu infiale sürükleyecek hâdiseler karşısında devlet hızlı adım atmalı.

Toplum da her daim teyakkuzda olmalı, oyuna gelmemeli."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Üsküdar'da Emekliye Şantaj İddiasıyla Korkunç Kaçırma Olayı
Kırım Tatar Sürgünü 80. Yılında: Acılar Hatırlandı, Baskılar Kınandı
Erzincan'daki Maden Faciası: Siyanürlü Toprak Kayması ve İşçilerin Karşılaştığı Yeni Tehlike
O Sanatçının Cinsellik İtirafı Olay Olmuştu! Gökhan Özen gündem oldu!
Türkiye'nin Savunma Sanayisi Zaferi: Bayraktar TB2 SİHA'ları Polonya'ya Teslim Edildi!