Yeni torba yasada emeklilerle ilgili detaylar çok konuşulacak: Ev hanımlarına emeklilik ve emekli zammı torba

Türkiye’de milyonlarca kişinin gözü kulağı yeni torba yasaya çevrildi. 2. torba yasada ev hanımlarına emeklilik, emekli zammı ve faizsiz evlilik kredisi detayları dikkat çekiyor. İşte merak edilen detaylar…

Türkiye’de milyonlarca kişiyi doğrudan ve dolaylı olarak etkileyecek birçok yeni düzenleme yeni torba yasa ile gün yüzüne çıkacak. Kısa süre önce yapılan Kabine Toplantısı sonrasında yeniden gündeme gelen torba yasanın maddeleri merak konusu oldu.

Torba yasa kapsamında özellikle emeklilikle ilgili ve ekonomik konuların ön plana çıktığı görülüyor. Emekli ikramiyesi, faizsiz evlilik kredisi, taşerona kadro, ev hanımlarına emeklilik gibi pek çok madde yeni torba yasa ile kısa süre sonra hayatımıza girebilir.

EMEKLİ ZAMMI MECLİS GÜNDEMİNDE!

Yeni torba yasa maddeleri ve içeriği birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda emeklilik sistemi ve emeklilerle ilgili zam detayları torba yasa kapsamında ilk sırada yer alıyor. AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım tarafından kısa süre önce Meclis açılır açılmaz emekli maaşı çalışması yapılacağı müjdesi verilmişti.

Meclis’in ilk gündem maddesinin ve yeni torba yasada ise ilk dikkat çeken konunun emekli zamlarının olması bekleniyor. Öte yandan emeklilere 5 bin TL bir defaya mahsus ikramiye ödemelerinde 15 Kasım tarihine dikkat çekilmişti.

YENİ TORBA YASADA NELER VAR?

Yeni torba yasa kapsamında birçok çözüm bekleyen konunun yer alması bekleniyor. İçeriği henüz tam olarak netlik kazanmasa da emekliye 5 TL Cumhuriyet İkramiyesi, memur ve emekli maaş zammı, evlilik kredisi, taşerona kadro ve konutların turizm amaçlı kiralanması, ev hanımlarına emeklilik ve Aile ve Gençlik Bankası kurulması gibi konular yer alıyor.

YENİ TORBA YASA NE ZAMAN ÇIKACAK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na henüz torba yasa teklifi sunulmadı. Kulis bilgilerine göre önümüzdeki günlerde torba yasa çalışmasına hız verilmesi bekleniyor. Bu kapsamda torba yasada özellikle 5 bin TL emekli ikramiyesi, ev hanımlarına emeklilik ve emekli zammı gibi konular dikkat çekiyor.  

Ekonomi Haberleri

ATM'lerde yeni dönem: Bu paraları kabul etmeyecek!
Halka arz rüzgarı duruluyor mu?
Konut satışları durdu, GYF’lere talep arttı!
Borsada tarihi bir rekor yaşandı! Hangi hisseler en çok kazandırdı?
Türklerin dış yatırımı 5.7 milyar doları buldu