Yeni Trafik Levhaları Yolda: İki Yeni İşaretin Anlamı Nedir?

Türkiye ve Avrupa genelinde kullanılan trafik düzenlemeleri, verimlilik artışı ve oranları daha iyi bilgilendirmek amacıyla sürekli olarak güncelleniyor. Bu yeteneği olan P-35 olarak sunulan yeni yol ver levhası tasarımı, yakın zamanda Türkiye'de de uygulanmaya başlanacak.

AB, son yıllarda trafik düzenlemeleriyle ilgili değişiklikler yapmaya başladı. Sürücülerin sıklıkla karşılaştığı ve bu durumun kafa karışıklığının yol açtığı trafik levhalarının yenilenmesine karar verildi. Türkiye'de yakın zamanda planlanan yeni trafik levhasında, iki otomobil ve iç geçmiş ok sembolleri dikkat çekiyor. Bu yeni tasarımın ne anlama geldiği ise merak konusu haline geldi.

NERELERDE KULLANILACAK MI?

AB'nin yanı sıra Türkiye ve Ukrayna'da da yayınlanıyor bu yeni levha, cinsiyete iki araç ve ok sembolleri aracılığıyla önlerinde bir sarılık derecesinin ve bu durumun hazırlanmalarının düzenlenmesi işaretleniyor.

Yeni trafik levhasını görenler, bu tasarımın sürprizleri yaşadı. Peki, bu levha ne anlama geliyor?

SARI IŞIK GİBİ 'HAZIR OL'

​​​​​​​

Daha önce belirtildiği gibi, bu yeni levha, trafik ışıklarındaki sarı ışık yaptığı gibi bir 'hazır ol' uyarısı veriyor. Levhanın üzerinde yer alan iki otomobil ve iç geçmiş ok sembolleri, sürücülerin önlerinde bir yol kaydının olduğunu bildirir.

Söz konusu levhanın, özellikle trafik kazalarının sık sık yol ayrım noktalarında kullanılması bekleniyor. Bu yenilik, liderlerin dikkatini artırmayı, olası kazaların önüne geçmeyi amaçlıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.