Yeni 'Twitter Spaces' özelliği çok yakında çıkıyor

Sosyal medya platformu Twitter sohbet odalarında yapacağı yeniliği piyasaya sürmek üzere.

Yeni 'Twitter Spaces' özelliği gündemi fena halde sarsmayı başardı. Bu yeni özelliğin rekabeti büyük oranda arttıracağı düşünülüyor.

Bugünlerde çokça konuşulan Twitter Spaces yeni özelliği önemli bir avantaj kazandıracak. Clubhouse ile son derece benzer bir özelliğe sahip olması beklenen Twitter sohbet odaları, böylece daha fazla kullanıcı tarafından tercih edilecek. En azından Twitter böyle bir planlama yaptı.

Yeni gelecek olan özellik ile birlikte yayın sahiplerinin eski yayınları tweet olarak paylaşabilmesi sağlanıyor. Böylece kullanıcılar bu yayınları istedikleri zaman tekrar tekrar dinleme imkanına sahip olacak. Bu özellik Spotify ile ciddi bir rekabet oluşturacak gibi görünüyor.

Bazı uygulamalar belirli özellikler ile ön plana çıkıyor. Mesela Spotify daha çok Podcast özelliği ile birlikte ön plana çıkmayı başarıyor. Twitter ise yeni özelliği sayesinde onun bu avantajını elinden alacak gibi görünüyor. Resmi internet sitesinde yayınlanan haberde Spaces Recordings özelliği vurgulandı.

Bazen yayınlar kullanıcılar tarafından tekrar dinlenmek istenebiliyor. Ayrıca kimileri yayınları kaçırabiliyor. Bu tür durumlarda Twitter tarafından herhangi bir çözüm önerisi sunulamıyor. Bu durum kullanıcıların canını sıkıyor. Twitter tarafından yapılan açıklamalara göre artık bu konuda problem yaşanmayacak.

Twitter Spaces yeni özelliği ile birlikte aynı zamanda yayıncılar kaç kişinin geri dönüp yayınları dinlediğini görebilecek. Twitter bu gelişmeyle daha proaktif bir deneyim sunmayı amaçlıyor. Ayrıca gelen geri bildirimler ışığında bazı yenilikler yapılmaya devam edileceği, kullanıcıların isteklerini dikkate alacakları belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Rekabet Kurumu Google'a ceza yağdırdı!
James Webb Uzay Teleskobu iki büyük kara deliğin birleştiğini ortaya çıkardı!
Einstein'ın teorisi kanıtlandı: Kara delik araştırması detayları
Oytun Erbaş olay yaratan bir açıklamada bulundu: "Wi-Fi sizin beyin dalganızı okuyor"
MEDY: Beyin Doku Dondurmayı Zararsız Hale Getiriyor