Yeni vergiler geliyor mu? Bakan Şimşek, ABD'de duyurdu!

ABD'de yatırımcılarla toplantılarına devam eden Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, harcama disiplini ve sıkı maliye politikalarının önemine dikkat çekti. Ayrıca, yeni ek vergiler getirilmesinin gündemde olmadığını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. BM Genel Kurulu vesilesiyle New York'ta yatırımcılarla çeşitli toplantılar gerçekleştirmeye devam ediyor. 

Şimşek'in, ABD'nin önde gelen yatırım bankaları olan Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley'nin üst yönetimiyle yaptığı görüşmelerde önemli bilgiler paylaşıldı. Goldman Sachs'ın ev sahipliğinde düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, ekonomi programını katılımcılara aktardı. Toplantıya, dünyanın en büyük fonlarının portföy yöneticilerinden oluşan 15 kişilik bir yatırımcı grubu katıldı ve katılımcıların programın başarısını tebrik ettiği öğrenildi.

Ayrıca, Şimşek, META Küresel İlişkiler Başkanı Nick Clegg ile Uluslararası Finans Kurumu (IFC) Başkanı Makhtar Diop ve ekibiyle verimli ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği'nin (ASKON) ABD şubesinin düzenlediği Amerika-Türkiye iş dünyası buluşmasına da katıldı.

Toplantılarda, Şimşek'in yatırımcılara harcama disiplini ve kayıt dışılıkla mücadelenin sıkı maliye politikalarının odak noktası olacağını vurguladığı ve yeni ilave vergiler getirilmesinin planlanmadığını ilettiği öğrenildi. Türkiye'nin 2024-2028 yıllarında IFC'den 9 milyar dolar tutarında finansman sağlaması beklenirken, 2024 mali yılı için ortalama 3,6 milyar dolar, 2025 mali yılı için ise 600 milyon dolarlık finansman IFC tarafından özel sektöre sağlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.