Uzmanlar yeni yılda ev sahibi olmak isteyenleri uyardı: Bu tarihlere dikkat!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, konut piyasasında yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Yeni yılla birlikte konut tutarlarında yaşanan düşüşün devam ettiğini belirten Akçam, 2024 senesi için önemli öngörülerde bulundu.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, 2024 senesine dair konut sektörüne dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

KONUT TUTARLARI VE KİRALARDA DÜŞÜŞ TRENDİ SÜRÜYOR

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, konut piyasasında yaşanan son gelişmeleri değerlendirerek, konut tutarlarında yaşanan düşüşün devam ettiğini belirtti. Yeni yılla birlikte başlayan kampanyaların tüketicilere cazip fırsatlar sunduğunu ifade etti.

2024'TE KONUT FİYATLARINDAKİ DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK

Akçam, özellikle yeni senenin ilk 6 ayında konut fiyatlarında yaşanan düşüşün devam edeceğini ve hatta birkaç puan daha aşağıya çekilebileceğini öngördüklerini dile getirdi. Kiralarda da son bir ay içinde düşüşün hakim olduğunu belirten Akçam, öğrencilerin yaz aylarında şehir dışına çıkmasıyla birlikte piyasanın tekrar hareketleneceği kanaatinde.

GÖZLER YENİ KREDİ PAKETİNDE

Hakan Akçam, vatandaşların bir kısmının yeni kredi paketini beklediğini vurgulayarak, "1,20 kredi faiz oranı ve 180 ay vade ile ilk konutunu alan vatandaşa bir kredi açılacağını beyan ettiler. Bu da yakın zamanda hayata geçirilecek." açıklamasını yaptı. Yeni kredi paketi ile uygun kredilerin devreye alınmasının sektörü daha da canlandıracağı öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de
Tarım arazisi uyarısı: Hobi bahçesi olarak almayın!
Uzmanı uyardı: Gram altın alıp satacaklar dikkat!
Sermaye Piyasası Kurulu iki şirketin halka arzını kabul etti
New York Borsası günü düşüş ile kapattı