Yeni Yöntemle Taze Fasulyeler 2 Yıla Kadar Taze Kalıyor!

Sağlıklı ve lezzetli taze fasulyeleri 2 yıla kadar saklamanın sırrı! Buzlukta doğru yöntemle saklanan taze fasulye, kış aylarında vitamin ve mineral deposu olarak sofraları süslüyor. Detaylar haberimizde!

Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden taze fasulye, doğru saklama yöntemiyle uzun süre tazelik ve lezzetini koruyor. Yeni bir yöntemle, taze fasulyeler artık 2 yıla kadar dayanabiliyor. Buzlukta saklanan ve tek seferlik pişirilmeye uygun hale getirilen bu pratik çözüm, kış aylarında vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamak isteyenler için ideal bir seçenek sunuyor.

Taze fasulye, sağlıklı ve lezzetli bir sebze olmasının yanı sıra, doğru saklanmadığında çabuk bozulabilir. Bu nedenle, taze fasulyeyi uzun süre korumanın etkili bir yolu buzlukta saklamaktır. İşte bu yöntemle taze fasulyeyi saklamanın adımları:

1. Taze fasulyeleri yıkayın ve kılçıklarını ayıklayarak istediğiniz büyüklükte doğrayın. İsterseniz domatesi de aynı şekilde hazırlayabilirsiniz.

2. Bir tencerede domatesleri pişirin. Ardından doğradığınız taze fasulyeleri ekleyerek yaklaşık 15 dakika pişirin. Eğer fasulyeleriniz sertse, daha uzun süre pişirebilirsiniz. Pişirme işlemi sona erdikten sonra fasulyeleri soğumaya bırakın.

3. Soğuyan fasulyeleri istediğiniz miktarda buzdolabı poşetlerine yerleştirin ve poşetleri kapatın. Sonra bu poşetleri buzluğa koyun.

4. İhtiyacınız olduğunda buzdolabından çıkarıp pişirebileceğiniz taze fasulyeleri bu şekilde saklayabilirsiniz. Tek seferlik pişirmek için uygun olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.