Yeniçağ yazarı Murat Ağırel: Gelen tehlikenin farkında mısınız

"TİGEM de piyasadan gübre alıp çiftçiyi sübvanse edemediği için koskoca ülke, ithal malı stoklayan üç beş tüccarın eline kalmış durumda''

Gazeteci Murat Ağırel, dipten giden bir tarım krizi yaşandığına vurgu yaparak, 'çiftçilerin gübre fiyatlarının her dakika zamlandığından şikayetçi olduğunu' hatırlattı. Ağırel, "Kimse farkında değil lakin kışın ve ardından gelecek hasat döneminde toprakta bir şey bulamayacağız. Çünkü gübre fiyatlarındaki artış nedeniyle çiftçilerin büyük bir çoğunluğu üretim yapmıyor" dedi. 

Ağırel, yazısında "Gelen tehlikenin farkında mısınız" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"TİGEM de piyasadan gübre alıp çiftçiyi sübvanse edemediği için koskoca ülke, ithal malı stoklayan üç beş tüccarın eline kalmış durumda.

Lahana, karnabahar, ıspanak, turp ve marul, kışlık soğan, bezelye gibi kışlık üretimin can damarı ve mutfakların vazgeçilmezi sebzelerde büyük üretim düşüşlerinin yaşanması bekleniyor. Dolayısıyla anormal fiyat artışları da kapıda…

Ve tabii ki sarımsak… Kasım-Şubat ayları arasında ekilmesi beklenen sarımsağın fiyatının önümüzdeki dönemde üretim azlığından fırlamasına kesin gözüyle bakılıyor. Ki sarımsak hali hazırda zaten pahalı bir ürün haline gelmişti.

Kerevizi, enginarı, pırasayı da bu listeye ekleyebiliriz. Kış meyvelerini saymıyorum bile. Dahası gübredeki artış yem üretimini bile etkiliyor. Yumurtaya her gün zam gelirken daha yeni çiğ sütte yüzde 50'ye yakın artış yapıldı."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Elle Yapılıyor, 25 Dakika Bekletiliyor: Taleplere Yetişemiyor!
Meteoroloji'den açıklama: Salıdan itibaren sıcaklıklar artacak
Çikolatadaki kriz onu da vurdu: Sıvı altında kıtlık alarmı!
'Kobra Murat'ın Nasıl Ortaya Çıktığını Bir Bir Anlattı!
Jean Paul Sartre ve Aime Cesaire!