Yeniçağ Yazarı Zelyut: Nebati ve Erdoğan gerçeklerden kopmuş durumdalar

Yeniçağ yazarı Evren Devrim Zelyut, yüksek enflasyon ve artan dolar kuruyla birlikte ekonomide yapılan hataları eleştirerek "Bu saatten sonra Erdoğan seçim kararı, Nebati ise affını isteyerek aziz milletimize son hizmetlerini ifa edebilirler" dedi.

Zelyut, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurumların bağımsızlığını sarsacak işlere girdiğini belirterek, bu durumun 2018'de 55 milyar dolar olan yabancı yatırımcı girişini 15 milyar dolara düşürdüğünü ifade etti. ABD'de Fed'in faiz artışlarının dünyadaki dolar arzını kısacağına işaret eden Zelyut " Bunu DXY yani dolar endeksinin 107 üzerine çıkmasından anlıyoruz. Küresel manada doların altı önemli paraya karşı değerini gösteren bu endeks Haziran başında 101 civarındaydı. Şu sıralar FED'in faiz artırımlarına başlaması ile sert bir şekilde yukarı doğru gidiyor. Ve bu gidişatı Nebati ıskaladı" ifadelerini kullandı.

Zelyut şöyle dedi:

"İçeride boş laflarla, sabır gösterin diyerek roket gibi yukarı giden fiyatlara karşı hatalarında ısrar eden, sorunlara sadece bakmakla yetinen bir yönetim var. Dışarıda ise Fed'in faiz artışı ile kıtlaşan, değerlenen bir dolar gerçeği ile karşı karşıyayız. İki gerekçe de halkımıza enflasyon ve sefalet taşıyor.

Nebati ve Erdoğan gerçeklerden kopmuş durumdalar. Sürekli enflasyondaki düşüşü gelecekte bir güne taşıyarak halka boş umutlar vermekten başka bir şey yapmıyorlar. Evet aynı gerçeği tekrar ediyoruz lakin yapısal manada bu ülkede bir çözüm yok…

Deniliyor ki, enflasyonu yine Erdoğan çözer? Yahu bu millet Erdoğan'a padişah yetkileri verdi, o zaman neden çözemedi? Sorunun kendisi sorunu nasıl çözebilir?"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın BAE Ziyareti: İş Birliğinde Yeni Adımlar
MHP'den Sinan Ateş haberlerine tepki geldi
11 gün sonra yeniden bir araya geliyorlar
İktidar fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapacak
Kamuda mülakat sistemi ve ekonomik sorunlar masada