Yenidoğan Çetesi Hemşiresinden Şok Eden Açıklamalar!

Türkiye, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan para almak amacıyla yeni doğmuş bebekleri göz göre göre ölüme terk eden Yenidoğan Çetesi skandalıyla sarsıldı. Şimdiye kadar 12 bebeğin ölümüne neden olduğu belirlenen bu çete, emniyet güçleri tarafından çökertildi ve olayla ilgili olarak 22 şüpheli tutuklandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan para almak amacıyla yeni doğmuş bebekleri ölüme terk eden Yenidoğan Çetesi ile ilgili ortaya çıkan her yeni detay tüyler ürpertiyor. Çete liderinin Dr. Fırat Sarı olduğu tespit edilen Yenidoğan Çetesi, geçtiğimiz nisan ayında düzenlenen operasyonla çökertildi. Operasyonda 22 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hazırlanan iddianamede, çete üyeleri arasındaki konuşmalar vicdansızlıklarını gözler önüne serdi.

Soruşturmanın 47 şüphelisi arasında yer alan Beylikdüzü Medilife Hastanesi hemşiresi Ceren Hatice Kırım, hastaneye yönelik yapılan denetim sırasında usulsüzlüklerin fark edilmesinin ardından yaptığı açıklamalarla dikkat çekti. Kırım, denetim sonrası paniğe kapıldığını ve örgüt yöneticilerinden İlker Gönen ile yaptığı görüşmede, "Denetim için geldiler. Mahvettiler bizi. Çok detaylı incelediler. Hastaları saydı ve ben aşağıda bebek odasına son anda 112'nin getirdiğini yollayabildim. 27 tane vardı alanda. Kıvırmaya çalıştım" ifadelerini kullandı. Bu konuşmalar, yoğun bakım kapasitesinin üstünde bebek bulundurduklarını gizlemek için bir bebeği normal bebek odasına alma girişiminde bulunduklarını ortaya koydu.

Kırım, İl Sağlık Müdürlüğü denetiminde usulsüzlüklerin fark edildiğini anladığını belirttiği bir başka görüşmesinde, "Her türlü işi, yolsuzluğu, usulsüzlüğü ortaya çıkardılar. Kovanımıza çomak soktular. Çok derin bir iş var. Nokta atışı yaptılar. Sonum hayrolsun. İçeri atmasalar yeter" şeklinde konuştu.

Savcılığın tespitlerine göre, hemşire Kırım, Sosyal Güvenlik Kurumu'na fazla fatura kesebilmek için hastaların basamaklarında oynama yaparak 3. basamak gösterdi. Ayrıca, currosurf ilaçlarının hastalara kullanılmış gibi göstererek hastaneden çıkartıldığı da belirlendi. Dosyada şüpheli olarak yer alan Hasan Basri Gök ise ifadesinde, Ceren Hatice Kırım'ın epikriz raporları ile oynama işinde görev aldığını ve currosurf ile infasurf ilaçlarının çıkışını yaptığını, bu ilaçların çete lideri Fırat Sarı'nın sahibi olduğu Medisens Sağlık Hizmetleri Genel Merkezi'nde toplandığını ifade etti. Gök, ayrıca epikriz usulsüzlüğü, hasta dosyası usulsüzlüğü ve kan gazı değişimi eylemlerini gerçekleştirdiğini de belirtti.

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.