Yenidoğan Çetesi ile ilgili flaş iddia! Cüneyt Özdemir: "Yalnız 12 çocuk’ değil…"

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nde, özel hastanelerin denetiminden sorumlu Dr. Malik Türkay Esin’in CİMER’e yaptığı başvuru ile ortaya çıkan bebek ölümleri olayı gün yüzüne çıkmıştı.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nde, özel hastanelerin denetiminden sorumlu Dr. Malik Türkay Esin’in CİMER’e yaptığı başvuru ile ortaya çıkan bebek ölümleri olayı gün yüzüne çıkmıştı. Bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmalleri sonucunda ölümlerine yol açan çete, kısa bir süre önce düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.

Çeteyle ilgili soruşturmada, bugüne kadar 10 bebeğin öldüğü ifade edilirken, gazeteci Cüneyt Özdemir'den ürkütücü bir açıklama geldi. Özdemir, "12 bebeğin ölümünden söz ediliyor ama bana göre bu sayı sadece 12 ile sınırlı değil. Bu rakamı en az 10, hatta 100 ile çarpabilirsiniz" iddiasını öne sürdü.

Geçtiğimiz günlerde çökertilen çeteyle ilgili hazırlanan fezlekenin ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca düzenlenen iddianame, Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede, örgüt lideri Fırat Sarı ve yöneticisi İlker Gönen'e 324 yıl 3 aya kadar hapis cezası istenirken, 47 kişi şüpheli olarak yer aldı. Ayrıca, 19 sağlık kuruluşu inceleme altına alınırken, 10 bebeğin hayatını kaybettiği belirtildi.

Ancak Özdemir, bu sayının çok daha yüksek olabileceğini iddia ederek, ölü sayısının açıklananın çok üzerinde olduğunu savundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.