Yenidoğan Çetesi Skandalı: 11 Yıl Önce 10 Bebek Kör Oldu!

Türkiye'yi sarsan Yenidoğan Çetesi skandalında, 11 yıl önce 10 bebeğin kör edilmesi iddia edildi. Aileler, SGK'dan haksız kazanç sağlamak amacıyla yapılan ihmalleri ve hastanelerde yaşanan kötü uygulamaları ifşa ederek adalet talep ediyor.

Yenidoğan Çetesi skandalı, Türkiye gündeminde yeniden ses getiriyor. SGK'dan ve hastalardan fazla para almak için bebeklerin sağlığı ile oynayan bu çetenin, en az 12 bebeğin ölümüne sebep olduğu ortaya çıktı. 11 yıl önce gerçekleştirilen korkunç olayda, Yenidoğan Çetesi'nin 10 bebeği kör ettiği iddia edildi. Olayla ilgili mağdur aileler, yaşadıkları travmayı ve çetenin faaliyetlerini anlatmak üzere seslerini yükseltti.

SKANDALIN KAN DONDURAN DETAYLARI

EKOL TV’nin haberine göre, Yenidoğan Çetesi’nin hastanelerde gerçekleştirdiği uygulamalar, sağlık sistemine büyük zarar vermekle kalmayıp, bebeklerin sağlığını da tehdit etti. SGK'dan haksız kazanç sağlamak amacıyla hareket eden çetenin 9 hastanesi kapatılmıştı. Yapılan araştırmalara göre, bazı hastaneler, yaşanan şikayetler sonrası adlarını değiştirdi.

"72 SAAT İÇİNDE MUAYENE YAPILMADI"

Mağdur aileler, çocuklarının göz muayenesinde dikkatsizlik nedeniyle görme bozuklukları yaşadıklarını ifade etti. Aileler, SGK'dan para almak için hastanelerde tutulduklarını ve yoğun bakımda 72 saat boyunca ne muayene ne de herhangi bir tedavi uygulamasının yapılmadığını belirtti. Bu ihmaller sonucunda 10'dan fazla bebeğin yoğun bakımda kör olduğu iddiaları ortaya atıldı.

HASTANELERİN ADLARINI DEĞİŞTİRDİLER

Yenidoğan Çetesi'nin en başındaki hastanenin, olayların merkezi olduğu ve şikayetler üzerine adının bile değiştirildiği kaydedildi. Avukat Selahattin Bar, bu durumun dikkat çekici bir ihmal olduğunu ifade ederken, Yenidoğan Çetesi’nin lideri Fırat Sarı’nın Özel Reyap Hastanesi’nde görev yaptığını vurguladı. Reyap Hastanesi, çetenin faaliyetlerinin merkez üssü olarak biliniyor.

DAVANIN GÖRÜLMESİ BEKLENİYOR

Skandalın ardından Fırat Sarı'nın da aralarında bulunduğu 22 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Hazırlanan iddianamenin kabul edilmesinin ardından, davanın yakın zamanda görülmesi bekleniyor. Mağdur aileler, adaletin yerini bulması için mücadelelerine devam ediyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.