Yenidoğan çetesi soruşturmasında 18 ay boyunca neler meydana geldi?

Yenidoğan bebek çetesiyle ilgili ilk ihbar, 27 Mart 2023 tarihinde CİMER aracılığıyla İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne yapıldı. Peki, 18 aylık süre içinde neler oldu ve soruşturma nasıl gelişti? İşte yenidoğan bebek çetesi soruşturmasının 18 aylık sürecine dair kronolojik bilgiler...

27 Mart 2023 tarihinde, CİMER üzerinden İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne gelen ihbar, 21 Mayıs 2023'te Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne iletildi ve bu nedenle Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

21 Mayıs 2023 - SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, bu ihbar doğrultusunda soruşturma sürecini başlattı. Soruşturma kapsamında şüphelilerin tespiti ve adreslerinin belirlenmesi, mağdur ve tanıkların ifadelerinin alınması gerçekleştirildi. Ayrıca, ilgili kurumlardan evrak ve bilgi talep edildi.

28 Eylül 2023 - SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, "Yenidoğan Yoğun Bakım Denetim Değerlendirme Komisyonu" kurulmasını talep etti. Soruşturma sürecinde savcılık, şüphelilerin adreslerini tespit ederek harekete geçti.

26 Nisan 2024 - 47 GÖZALTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, İstanbul ve Tekirdağ'da kimlikleri belirlenen şüphelilere yönelik bir operasyon düzenledi. Bu operasyon sonucunda toplam 47 kişi gözaltına alındı, bunlardan 22'si tutuklandı; ayrıca tanık ve mağdur ifadeleri alındı.

Mayıs 2024 - MEDİLİFE HASTANESİ KAPATILDI

Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi'nin faaliyetleri durduruldu.

23 Ağustos 2024 - YÜZDE 90'ININ HAYAT HAKKI ELİNDEN ALINDI

Sağlık Bakanlığı Müfettişleri tarafından hazırlanan uzman görüşü raporunda, çocuk hekimi yerine hemşirelerin izlemine bırakılan yenidoğan bebeklerin yüzde 90'ının yaşam haklarının ellerinden alındığı kaydedildi.

30 Ağustos 2024 - SAVCIYA TEHDİT

Tutuklu şüphelilerin avukatı Aylin Arslantatar, soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E.'yi telefonla arayarak, ardından ofisine giderek hakkında suikast planlandığını, ailesine zarar verileceğini belirtti.

Eylül 2024 - BİR HASTANENİN DAHA FAALİYETİ ASKIYA ALINDI

Bağcılar Özel Şafak Hastanesi'nin faaliyetleri de durduruldu.

9 Ekim 2024 - FEZLEKE HAZIRLANDI

Savcı Y.E. tarafından hazırlanan fezlekede, yenidoğan bebeklere uygulanması gereken tedavi ve bakım yöntemlerinin yapılmadığı ve hastaya pasif ötenazi uygulandığı belirtilerek, bu durumun bebeklerin yüzde 90'ının hayat haklarını etkilediği vurgulandı.

11 Ekim 2024 - ŞÜPHELİLER GÖZALTINDA

Savcı Y.E.'ye yapılan tehditlere ilişkin soruşturma kapsamında, kimlikleri belirlenen şüpheliler gözaltına alındı.

14 Ekim 2024 - DÖRDÜ SERBEST BIRAKILDI

Gözaltındaki şüphelilerden 4'ü serbest bırakılırken, 2 avukatın da bulunduğu 8 zanlı Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 8 şüpheliden 5'inin tutuklanmasına, 3'ü hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.

16 Ekim 2024 - İDDİANAME HAZIRLANDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ölen bebek 'maktul', 5 kişi 'müşteki', SGK İstanbul İl Müdürlüğü 'suçtan zarar gören', 19 hastane ve sağlık şirketi 'malen sorumlu', 47 kişi ise 'şüpheli' olarak yer aldı. İddianamede, şüpheli Fırat Sarı'nın elebaşı olduğu belirtilen suç örgütünün bazı özel hastanelerin yoğun bakım ünitelerini kiralayarak işletmeyi devraldığı ve bu hastanelerde doktorlar yerine hemşirelerin sağlık hizmeti sunduğu ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.