"Yenidoğan" çetesinin ardından “diyaliz" çetesi iddiası

İstanbul'da "diyaliz çetesi" gündemde! Yatağa bağımlı hastaların usulsüz bir şekilde diyaliz ünitesi olan özel hastanelere sevk edildiği iddiaları ortaya atıldı. Gazeteci Fatih Ergin, bu hastaların dosyalarında sahte bilgiler yer aldığını ve SGK'nın dolandırıldığını vurguladı.

Türkiye'de, İstanbul'daki 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışanlarla iş birliği yaparak bebek acil hastalarını önceden anlaşılan özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk eden çeteye yönelik gelişmeler sürerken, "diyaliz çetesi" de gündeme geldi.

Sözcü gazetesinden İpek Özbey'in sunduğu Nokta Atışı programında konuşan Gazeteci Fatih Ergin, İstanbul'da yatağa bağımlı hastaların usulsüz bir şekilde diyaliz ünitesi olan özel hastanelere yönlendirildiğini iddia etti. Ergin, sevk edilen hastaların hikâyesi ve epikriz raporlarının dikkate alınmadığını, bazı hastaların dosyalarına diyalize bağlanmadıkları halde "diyalize bağlandı" şeklinde kayıt yapıldığını belirtti. 

Ergin, özellikle yatağa bağlı hastaların usulsüz olarak diyalize sevk edildiğini ve bu yöntemle SGK’yı dolandırdıklarını vurguladı. Ayrıca, hasta yakınlarının e-Nabız'daki bilgileri görme erişimlerinin kısıtlandığını ve hedefin özellikle yaşlı hastalar olduğunu ifade etti.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da gerek olmadığı halde özel hastanedeki yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmalden öldüğü iddiasına ilişkin olarak Büyükçekmece Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatılmış, soruşturmayı yürüten savcı Y.E. ise makamında tehdit edilmişti. Olayın ortaya çıkması kamuoyunda infial yaratırken, 22'si tutuklu, 47 şüpheli hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca iddianame hazırlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.