Yerel seçimlerde Ankara'daki seçmen sayısı açıklandı

Ankara'da, 14 Mayıs 2023'teki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne kıyasla, kayıtlı seçmen sayısında dikkate değer bir artış yaşandı. Ankara İl Seçim Kurulu'nun verilerine göre, seçmen sayısı 22 bin 153 artarak 4 milyon 304 bin 871'e ulaştı.

Başkent Ankara'nın 31 Mart 2024 Pazar tarihi günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri için kayıtlı seçmen sayıları belirlenmiş oldu. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimi kapsamında belirlenen seçmen sayısı verilerine göre, Ankara'da toplam 4 milyon 304 bin 871 kayıtlı seçmen bulunmakta.

Ankara İl Seçim Kurulu'nun açıklamış olduğu verilere göre de geçmiş olduğumuz senenin aynı dönemine göre seçmen sayısında tam olarak 22 bin 153 artış mevcut. Geçen seneki Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesinde 4 milyon 282 bin 718 olan seçmen sayısı, bu yılki verilere göre artarak 4 milyon 304 bin 871'e yükseldi.

31 Mart'ta gerçekleştirilecek seçimlerde, Ankara'da büyükşehir belediye başkanını, ilçe belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini ve mahalle muhtarlarını seçecek olan Ankaralılar, toplamda 24 aday arasından seçim yapacaklar. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için siyasi parti adaylarından 19'u, bağımsız adaylardan 5'i olmak üzere toplamda 24 aday yarışacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

İstanbul'da o tarihte ekmeğin fiyatı 15 TL'ye yükselecek! Giderler her ay artıyor
Ankara'da Yaşayan Emeklilere Müjde: ABB Hesaplara Para ve Et Yardımı Yaptı!
AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 7 milyon liralık yurt dışı gezisi
‘Belediye yerine çöken TÜGVA’yı çıkardık’
İzmir Su Kaynaklarında Endişe Verici Düşüş! İZSU'dan Uyarı: Su Tasarrufu Şimdi Daha Önemli!