Yerel seçimlerden sonra grup toplantısında konuştu: Seçimin galibi Cumhur İttifakı

AK Parti, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk TBMM grup toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonuçlarına ilişkin "31 Mart seçimleri, Cumhur İttifakı'nın yüzde 40,5 oy oranıyla zaferle sonuçlandı" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti grubunun TBMM'deki toplantısında konuştu. 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, "Partimiz, Türkiye'nin en büyük ve en dinamik partisidir. Seçmenin mesajını doğru bir şekilde okur, gereken değişiklikleri yapar ve tekrar yola koyuluruz. Biz, bitmedi demeden hiçbir şeyin sona ermeyeceğini biliyoruz" dedi.

40,5 OY ORANIYLA ZAFERLE SONUÇLANDI

Erdoğan, 31 Mart seçim sonuçlarına ilişkin olarak, "Sandıktan çıkan sonuç ne olursa olsun, her zaman saygıya layık ve kabul edilebilir bir sonuçtur. Siyasetçilerin, milletin iradesini küçümseme veya yok sayma hakkı yoktur" şeklinde konuştu. Seçimlerin, Cumhur İttifakı'nın yüzde 40,5 oy oranıyla zaferle sonuçlandığını vurguladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde: "31 Mart Pazar günü gerçekleştirdiğimiz Mahalli İdareler Seçimleri'nde güvenlik önlemleri sayesinde herhangi bir asayiş sorunu yaşanmamıştır. Vatandaşlarımızın özgür iradesiyle seçimler gerçekleşmiştir. Bölücü örgüt yandaşlarının baskı girişimleri sonuçsuz kalmıştır. Seçim gününde sergilenen demokratik olgunluk takdire şayandır. Cumhur İttifakı, 15 Temmuz'da FETÖ'ye karşı meydanlarda kurduğumuz birlik ve beraberlik ile seçimlerden başarıyla çıkmıştır. Sandıktan çıkan sonuç, hangi yönde olursa olsun saygıyı hak eder. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kesin sonuçları açıklamasıyla seçim süreci tamamlanacaktır. YSK, 3 ilçe ve 4 belde olmak üzere 7 yerde seçimlerin yeniden yapılmasına karar vermiştir. Bu seçimlerin katılım oranı düşük olmuştur ve bu durum, partimizin oy oranını olumsuz etkilemiştir. 31 Mart seçimlerinde, yüzde 40,5 oy oranıyla Cumhur İttifakı'nın üstünlüğü ortaya çıkmıştır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Olimpiyat öncesi Milli gururlarımız Berlin’de buluştu!
Burdur Belediyesi'nde akraba krizi: CHP'li başkan atama tepkilerine yanıt verdi
AK Partili belediye köy okulu için ayrılan ödenekle cip alacak
Suda indirim sözünü tuttu: Balıkesir’de Ahmet Akın’dan suya yüzde 15 indirim
Gezi’den sonra İstiklal de İBB’nin