‘Yerli’ otomobilin CEO’sundan fiyat açıklaması

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, tasarımı İtalya'dan, motoru Bosch'tan, bataryası Çin'den temin edilerek üretilecek

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, tasarımı İtalya'dan, motoru Bosch'tan, bataryası Çin'den temin edilerek üretilecek otomobillerle ilgili fiyat bilgisinin paylaşılmasını doğru bulmadığını söyleyerek, "Ancak piyasadaki C-SUV segmentinde yer alan ve içten yanmalı motorlarla çalışan klasik otomobillerle rekabet edebilir düzeyde olacak" dedi.

Türkiye’nin otomobili, aralık ayındaki tanıtımın ardından dün ilk kez gazetecilere gösterildi.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) CEO’su Gürcan Karakaş, üretilecek otomobillerle ilgili fiyat bilgisinin paylaşılmamasını, "Çok doğru olmaz çünkü rakiplerimize bu konuda bir bilgi vermek istemeyiz" diyerek açıkladı. Fiyat hakkında tüyo veren Karakaş, "Ancak piyasadaki C-SUV segmentinde yer alan ve içten yanmalı motorlarla çalışan klasik otomobillerle rekabet edebilir düzeyde olacak" dedi.

Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre, Karakaş, kullanılan teknolojilerden üretim hedeflerine kadar akıldaki birçok konuya açıklık getirildi. Müşterilerin beğenisi doğrultusunda geliştirilmeyen her ürünün ölüme mahkum olduğunu kaydeden Gürcan Karakaş, sözlerini şunları kaydetti:

'YERLİ' OTOMOBİLİN MOTORU BOSCH'TAN, BATARYASI ÇİN'DEN

“Bunun araştırmasını yaptık. Marka yaratmadan tasarıma kadar dünyanın en iyileri ile çalıştık. Doğuştan elektrikli yapabilen çok fazla şirket yok. O teknolojiyi edinmiş partnerlerle bu süreçte beraber çalışarak geliştirme yapıyoruz. Aracın elektrikli motoru için Bosch ile görüşüyoruz. Aracın bataryası için Çin ağırlıklı 6 firma ile gizlilik sözleşmesi imzaladık. Bunlardan biri ile anlaşacağız. Araç entegrasyonu konusunda teknoloji partneri olarak Alman mühendislik firması EDAG’ı seçtik. Myra, İngiltere’nin kabul gördüğü, özelikle mekanik akşamlarda şasi sistemleri konusunda partnerlerimizden birisi. Tasarım için İtalyanlarla anlaştık. Dünya çapında bu işi en iyi kim yapar diye bakıyoruz. Nisan mayıs gibi tedarikçi seçimlerimizi tamamlamış olacağız. Teknolojiyi ülkemize getirip bunu Türkiye’den kiminle yapabiliriz ona bakıyoruz. Çok ciddi maliyet araştırmaları yaptık. Türkiye’de üretmek mi, başka bir yerde ürettirmek mi daha uygun maliyetli ona bakıyoruz. Partnerimizin karşısına oturunca neyin ne olduğunu biliyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.