Yeşil alana rant dozeri: ÇEVRE BAKANLIĞI’NDAN BETONA ‘YEŞİL IŞIK’

Kentsel dönüşüm kapsamında hak sahiplerinin park yapılması için Hazine’ye terk ettiği 7 dönümlük parsel imar değişikliğiyle ‘konut ve ticaret alanına’ çevrildi. İtiraz dilekçesi üzerine düzeltilen plan, ikinci kez yeşil alandan çıkarıldı

Hava Asal / Karar

Yargıya taşınan kararla ilgili süreç devam ederken şantiyede çalışma başlayınca ‘rant’ tepkileri yükseldi: O kepçeler anayasal hakkı çiğniyor.

Kadıköy Fikirtepe’de kentsel dönüşüm kapsamında projelendirilen 20 dönümlük alanın 7 dönümü park için Hazine’ye bırakıldı. Ancak tüm mahallenin kullanımı için ayrılan alana tek bir ağaç dahi dikilmedi. Çevre Bakanlığı geçen şubatta plan notlarını değiştirerek bölgeyi konut ve ticaret alanına çevirdi. İtiraz üzerine ‘düzeltilen’ planın haziranda eski haline çevrilip alanın da Emlak Konut üzerinden 133 milyon TL’ye satıldığı öne sürüldü.


‘PLAN DEĞİŞİKLİĞİYLE ANAYASA İHLAL EDİLİYOR RANT YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR’

Hak sahiplerinin konuyu Danıştay’a taşımasına ve ‘yürütmeyi durdurma’ kararı bulunmasına rağmen park alanında inşaat başladı. KARAR yazarı ve hukukçu Figen Çalıkuşu “Yeşil alan başka bir imar parseline dönüştürülemez. Bu anayasa ihlali. Mesele rant yaratma gayreti” dedi. TMMOB İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen de “Burada 8’de 8 kusur söz konusu. Dava kazanılırsa benzer durumdaki mağdurlar için önemli emsal olur” diye konuştu.

Hava Asal'ın haberinin devamı için lütfen linki tıklayınız
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Çevre Haberleri

Belediye eliyle katliam: AK Partili belediye kalker ocağı tesisini büyütmek için onay aldı
Tarım ve Orman Bakanlığı, Bodrum’daki doğal sit alanındaki tesisini büyütmek için izin aldı
Bodrum'un 'Cennet'inde Cengiz'den sonra sıra Stay ve Hattat'ta
Maden sahası şirkete yetmedi, genişletmek için başvuruda bulundu
İmar affı katliama davet belgesidir