Yeşil Hazine: Brokoli Sağlığınızı Destekler

Brokoli, sağlık dostu! Antioksidan zengini ve lif kaynağı olan brokoli, kalp sağlığını korur, kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Ancak, saklama ve tüketiminde dikkatli olunmalıdır. Gaz yapabilir, fazla tüketimde kalsiyum emilimini etkileyebilir.

Brokoli, sağlık için yeşil bir hazine! Antioksidan dolu ve lif açısından zengin olan brokoli, kalp sağlığını desteklerken kansere karşı koruyucu etkiler sağlar. Ancak, doğru saklama ve tüketim yöntemlerine dikkat edilmelidir.

Brokoli, Lahanagiller ailesinden bir üye olarak sağlığa birçok fayda sağlar. İçerdiği C vitamini, B6 ve magnezyum gibi bileşiklerle kan damarlarını korur ve antioksidan etkili gallik asit sayesinde yaşlanmayı geciktirir. Ayrıca, folat içeriği kalp sağlığını destekler ve sülfürlü bileşikleriyle kansere karşı koruyucu etki sağlar.

Ancak, brokoliyi saklarken dikkat etmek gerekir. Yıkamadan buzdolabında bir hafta, dondurucuda ise üç ay saklanabilir. Piştikten sonra buzdolabında saklandığında maksimum taze kalma süresi 48 saattir.

1 porsiyon brokoli, K vitamini ihtiyacının %30'unu, manganez ihtiyacının %13'ünü ve C vitamini ihtiyacının %6'sını karşılar. Ancak, içerdiği oksalatlar nedeniyle aşırı tüketildiğinde kalsiyum emilimini olumsuz etkileyebilir ve sindirim sorunları yaşayanlar için gaz yapabilir.

Brokoli, lif açısından zengin bir besindir ve vücudu toksinlerden, aşırı şekerden, kolesterolden ve kanserojenlerden korur. Düzenli tüketimi sindirimi düzenler ve mide-bağırsak hastalıklarını önler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Hafta sonu planı yapanlara Meteoroloji uyarısı
Ümit Erdim ile Seda Erdim ayrıldı! Resmen boşandılar!
Zuhal Topal'ın kızını paylaştı ortalık yıkıldı!
Çağla Şıkel'in Ayakları Gündem Olmuştu!
Ultra Soğuk Kırmızı Cücenin Etrafında Dönen Speculoos-3b: Sıra Dışı Bir Dünya Keşfedildi