Yeşil Sol Parti Eskişehir milletvekili adayı Müslüm Koyun'a 6 yıl 3 ay hapis cezası

Yeşil Sol Parti Eskişehir 3'üncü sıra milletvekili adayı olan Muslum Koyun, terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı ve mahkeme tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yeşil Sol Parti Eskişehir 3'üncü sıra milletvekili adayı olan Muslum Koyun, terör örgütüne üye olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı ve mahkeme tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

EŞ ZAMANLI OPERASYONLA 10 ŞÜPHELİ YAKALANDI

3 Mayıs 2023'te Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda MLKP terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen 10 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon Eskişehir merkezli 8 ilde düzenlendi ve şüphelilerin arasında Yeşil Sol Parti adayı da bulunuyordu. Tutuklanan şüphelilerden Yeşil Sol Parti Eskişehir 3'üncü sıra milletvekili adayı Muslum Koyun, Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada suçlu bulundu ve cezaevine gönderildi.

KOYUN: "YAPTIĞIM FAALİYETLER YASALDIR, SUÇSUZUM"

Mahkeme öncesinde son sözü sorulan Koyun, suçlamaları reddederek, "Yaptığım faaliyetler dernek bünyesindedir. MLKP ile bir bağlantım yoktur. Bu kentte öğrenciyim, bu kenti tanıyorum. Bu kentte devrimcilik yapıyorum. Yaptığım bütün faaliyetler yasalara uygundur. Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum, beraatımı istiyorum" şeklinde savunma yaptı. Mahkeme heyeti, savunmaları değerlendirdikten sonra Koyun'a "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay, örgüt propagandası yapmak suçundan ise 10 ay hapis cezası verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Bugün CHP bir noktaya geldiyse bu Kemal Bey’in sayesinde olmuştur
AK Parti'de değişim için ilk zirve yarın
Özgür Özel: Soma'da Toplantı ve Eğitim Mitingleri Devam
Devlet, ticarethane değildir
Öğretmenlere yönelik fiillerde cezalar yarı oranında artırılacak