Yeşilay, Türkiye'nin en eski ve köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olarak, 104 yıldır genç nesilleri bağımlılıklardan korumak için kararlılıkla mücadele ediyor. Alkol, tütün, uyuşturucu ve teknoloji bağımlılığına karşı verdiği savaşta, Yeşilay her yıl 1-7 Mart arasında kutlanan Yeşilay Haftası'nda farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler düzenliyor.
Yeşilay, 104 senedir genç nesilleri bağımlılıktan koruyor. Dünyanın en eski sivil toplum kuruluşlarından biri olan Yeşilay, alkol, tütün, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılıklarına karşı mücadelesini, 95 ülkede asırlık deneyimiyle sürdürüyor. Yeşilay Haftası, Türkiye'de 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanıyor. Kuruluş tarihi olan 5 Mart 1920'de Dr. Mazhar Osman Usman ve arkadaşları tarafından "Hilal-i Ahdar" adıyla İstanbul'da kurulan Yeşilay, süreç içinde adını "Yeşil Hilal" olarak değiştirmiş ve daha sonra "Yeşilay" olarak anılmıştır. Yeşilay, mücadele alanına sigarayı da ekleyerek bağımlıların tedavisi için çeşitli faaliyetlerde bulunmuştur. Dönemin Yeşilay Genel Başkanı Dr. Şükrü Hazım Tiner tarafından 1958'de tüm Türkiye'de 1-7 Mart'ın "Yeşilay Haftası" olarak kutlanacağı ilan edilmiştir.
Yeşilay'ın faaliyetleri arasında bağımlılıkla mücadele, bilinçlendirme çalışmaları, rehabilitasyon hizmetleri ve toplumun genel sağlığını geliştirmeye yönelik programlar yer almaktadır. Yeşilay Haftası, her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanarak bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmayı amaçlar. Bu kapsamda, seminerler, panel ve etkinlikler düzenlenirken, medya ve sosyal medya üzerinden de kampanyalar yürütülür. Yeşilay'ın hedefi, toplumu bağımlılıklardan korumak ve sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmektir.