Yeşilçam'ın kötü adamı "Gaddar Kerim", 82 yaşında hayatını kaybetti

Türk sinemasının unutulmaz karakterlerinden biri olan ve 'Gaddar Kerim' rolüyle hafızalara kazınan Hikmet Taşdemir, 82 yaşında hayata veda etti. Usta oyuncu, Silivri'de yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle uzun bir süredir Tekirdağ Namık Kemal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

Yeşilçam'ın unutulmaz kötü adam karakterlerinden biri olarak tanınan Hikmet Taşdemir, 82 yaşında hayatını kaybetti. Türk sinemasının 'Gaddar Kerim' olarak bilinen karakteriyle izleyicilerin hafızasında yer edinen Taşdemir, uzun bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

Silivri'de yaşayan ve sağlık sorunları nedeniyle Tekirdağ Namık Kemal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Hikmet Taşdemir, bugün saat 15.05'te yoğun bakım servisinde vefat etti. Türk sinemasına önemli katkılarda bulunan ve kötü karakter rolleriyle tanınan usta oyuncunun ölümü sevenleri tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı.

HIKMET TAŞDEMIR KIMDIR?

1942 yılında Erzurum'da astsubay bir ailede dünyaya gelen Hikmet Taşdemir, askeri okul sınavlarını kazanmasına rağmen, yarıda bırakarak bir fabrikada çalışmaya başladı. Bu dönemde bir kaza sonucu bir parmağını makinaya kaptırdı. Daha sonra Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde çalışmaya başlayan Taşdemir, burada Yılmaz Güney ile tanıştı. Güney, Hikmet Taşdemir'i "Umutsuzlar" filminde "Parmaksız" adlı kiralık katil rolünde oynatmıştır.

Taşdemir, birçok filmde yardımcı rollerde yer aldı. Kemal Sunal'ın başrolünde olduğu "Korkusuz Korkak" filmindeki "Gaddar Kerim", "Umudumuz Şaban" filmindeki "Mardinli Arif", "Tatar Ramazan" filmindeki "Cıbıl Halil" ve "Dünyayı Kurtaran Adam" filmindeki "Sihirbaz" karakterleriyle tanındı. Sert mizacı nedeniyle kabadayı rollerinde sıkça yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri

Ezgi Mola'dan hayranlarını üzen haber
Çağla Şıkel para ödeyerek kendini karanlık kulübeye kapattırdı: Çıkınca verdiği tepki gündem oldu
Cenk Eren'e sahte saat şoku: Gerçeği 10 sene sonra öğrendi
Barış Arduç ile Hande Erçel başrolde buluşuyor
Hande Erçel ve Barış Arduç yeni bir filmde buluşacak