Yeşilçam'ın sultanı Türkan Şoray'a KKTC'de "fahri doktora" ünvanı verildi

Kıbrıs GAÜ, 2024-2025 akademik yılı açılışında özel bir tören düzenledi. KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Türk sinemasının efsanesi Türkan Şoray'ın katıldığı etkinlikte, Şoray'a GAÜ Senatosu tarafından "fahri doktora" unvanı verildi.

Kıbrıs'taki GAÜ'nün Girne yerleşkesinde, 2024-2025 akademik yılının başlangıcı dolayısıyla bir tören düzenlendi. Törene, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, üniversite yetkilileri ve öğrencilerin yanı sıra Türkiye'den özel davetli olarak "Yeşilçam'ın Sultanı" Türkan Şoray katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından GAÜ’nün 40. yılına özel hazırlanan bir video gösterimi gerçekleştirildi. Törende, Türkan Şoray'a GAÜ Senatosu tarafından "fahri doktora" unvanı verildi. Unvanın takdimi sırasında, Balıkçı Kız filminden esinlenerek tasarlanan kırmızı beyaz GAÜ cübbesi giydirildi. 

KKTC Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, sanatçıya üniversite adına bir anı plaketi sundu. Unvanını aldıktan sonra bir konuşma yapan Şoray, eğitimin, özellikle de üniversitenin kendisi için kutsal olduğunu vurguladı ve GAÜ tarafından onurlandırılmanın kendisi için unutulmaz bir anı olduğunu dile getirdi. 

Kıbrıs'a gelme arzusunu her zaman taşıdığını belirten Şoray, "50 senedir Kıbrıs benim sevdamdır. Buraya ilk geldiğimde, 'Kıbrıs’ta her şey güzel olsa' diye içimden bir dilek geçirmiştim. Burası bağımsız olduğunda, en az Kıbrıslı Türkler kadar sevindim" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.