Yeşilçam'ın usta oyuncusu Sevda Ferdağ yaşamını kaybetti

Türk sinemasının efsanevi isimlerinden Sevda Ferdağ, Türkiye'de sinema ve televizyon dünyasına yaptığı katkılarla tanınan bir isimdi. Sevda Ferdağ, 81 yaşında yaşamını kaybetti. Oyuncu, sabah saatlerinde Cihangir'deki evinde vefat etti.

1942 yılında Edremit'te doğan Sevda Ferdağ, kariyerine 1958'de "O Günden Sonra" filmiyle adım attı ve ilk kez kamera karşısına geçti. 1963 yılında "Azrailin Habercisi" filmindeki performansıyla ön plana çıktı ve Yeşilçam'ın en talep gören isimlerinden biri haline geldi.

Ferdağ, 50 yılı aşkın bir sürede 150'den fazla filmde rol aldı. Vamp kadın karakterleri, dramatik performansları ve zarif güzelliğiyle izleyicilerin hafızasında yer edindi. "Yaban Gülü", "Kibar Feyzo", "Sarmaşık", "Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor", "Neşeli Günler" ve "Aşk-ı Memnu" gibi filmlerdeki rolleri, onu unutulmazlar arasına taşıdı.

Ferdağ, oyunculuğunun yanı sıra seslendirme sanatçılığı da yaptı.

SEVDA FERDAĞ'IN BAZI ÖNEMLİ FİLMLERİ

Sevda Ferdağ'ın filmografisinde yer alan bazı önemli yapımlar şunlardır: "Azrailin Habercisi" (1963), "Yaban Gülü" (1968), "Kibar Feyzo" (1978), "Sarmaşık" (1978), "Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor" (1978), "Neşeli Günler" (1978) ve "Aşk-ı Memnu" (1985).

Sevda Ferdağ'ın vefatı, Türk sineması için büyük bir kayıp olarak değerlendirilmektedir. Ona Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri

Gazetecilik skandalı
Emniyet’te kaset savaşlarının arkasında neler var?
Kavala dosyasında iki görüş çarpışıyor
Her siyasetçi bilmeli ki, mesele bazen kapıdan çevirebilmektir
AK Parti’den geçen belediyelerin borçlarını sürekli açıklamak aleyhe de dönebilir