Yeşilçam'ın yıldızları Hüseyin Peyda için oynayacak

Yeşilçam’da canlandırdığı ''kötü adam’ rolleriyle tanınan ve bundan 28 yıl önce 1990’da 70 yaşındayken hayata gözlerini yuman Hüseyin Peyda’nın hayatı beyazperdede izleyicilerle buluşacak. Filmin çekimleri, Peyda’nın...

Yeşilçam’da canlandırdığı ''kötü adam’ rolleriyle tanınan ve bundan 28 yıl önce 1990’da 70 yaşındayken hayata gözlerini yuman Hüseyin Peyda’nın hayatı beyazperdede izleyicilerle buluşacak. Filmin çekimleri, Peyda’nın 1919’da doğduğu Şanlıurfa’da başladı.

''Abdo Bey’ ismiyle yayınlanacak olan filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini Mehmet Faraç üstleniyor. Film, Peyda’nın 1957’de çektiği ''Kaderim Böyleymiş’ adlı filmin sahnelerini temel alıyor.

YEŞİLÇAM YILDIZLARI BULUŞUYOR

İstanbul’da da çekimlerin yapılacağı filmde Peyda’nın hayattayken rol arkadaşlığı yaptığı Kadir İnanır, Türkan Şoray, İbrahim Tatlıses, Muhterem Nur ve Cüneyt Arkın da rol alacak. Filmin, 2019’de, Peyda’nın 100. yaş gününde vizyona yetiştirilmesi planlanıyor.

PEYDA'NIN 100. YAŞ GÜNÜNDE VİZYONDA

Faraç, filme ilişkin 8 aydır çalıştıklarını belirterek, “1980 sonrası Hüseyin Peyda’nın daha çok karakter oyuncusu olarak birlikte çalıştığı Kadir İnanır, Türkan Şoray, İbrahim Tatlıses, Cüneyt Arkın gibi Türk sinemasının önemli oyuncuları da bu projede yer alıyor. Projeyle ilgili daha fazla kişiyle temasa geçmeye çalışıyoruz. Filmin çekimlerini mayıs ayında tamamlayıp, Peyda’nın 100. doğum yılı olan 2019’un Ocak ayında gösterime sunacağız'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2024 Yılında Sinema Sektörüne 34,5 Milyon Lira Destek Sağlıyor
Taraklı'daki 508 Yıllık Yunus Paşa Camii: Osmanlı'nın İzinde
Erdemli'de Tömük Atölyesinde Kadınlar ve Çocuklar İçin Ücretsiz Bağlama Kursu
'Ölümlü Dünya 2' Netflix'e geliyor
"Adana Olgunlaşma Enstitüsü'nde Sanatın İzleri: Rölyef, Hat, Tezhip ve Resim Bir Arada"