Yeterince su içtiğinizi nereden anlayabilirsiniz?: Elinizi sıkıştırmanız yeterli!

Sıcak hava dalgası sırasında çalışan veya dışarıda olan kişilerde dehidrasyon riski artar, bu nedenle bol miktarda sıvı içmek önemlidir. Ama tam olarak ne kadar? Susuz kalıp kalmadığınızı kontrol etmenin bir yolu hızlı bir cilt sıkıştırma testidir. İşte detaylar...

Elinizin derisini sıkıştırın. Normal turgor veya elastikiyete sahip cilt, serbest bırakıldığında hızla normal pozisyonuna dönecektir. Hafif dehidrasyon, cildin yavaş yavaş normal pozisyonuna dönmesine neden olur.

UZMAN AÇIKLIYOR

Uzman, daha önce (dehidrasyonu) uyuşukluk, baş ağrısı veya ağız kuruluğu gibi fiziksel semptomlarla ilişkilendirdiğimi söylüyor. Bunun sebebinin, cildin sıvı eksikliğine hemen tepki vermemesi olduğunu açıklıyor.

Bir dermatolog olarak cildin olağan parlaklık ve nemden yoksun olduğunu elbet görebiliyorum, diyor dermatolog ama meslekten olmayan birinin bunu yargılamasının zor olduğunu da ekliyor.

Uzman, sıcak günlerde günde tavsiye edilen minimum bir buçuk litre sudan daha fazlasını içmenizi tavsiye ediyor.

Bir şişe su da vücudun belirli noktalarına etki ederek tazelenmeye yardımcı olabilir ama bir buz küpü de aynı şekilde yardımcı olabilir .

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.