Yetkililerden Bodrum'daki kafe ve restoran işletmecilerine uyarılar!

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla restoran ve kafeler müşteriler tarafından rağbet görmeye başladı.

Türkiye'de normalleşme sürecinin başlamasıyla MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde restoran ve kafeler müşterilerini kabul etmeye başladı. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, halkın rehavete kapılmasına engel olmak için gerekli kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Koronavirüs risk değerlendirme haritasına göre, yüksek riskli kategoride olan turizmin gözde merkezi Bodrum'da, normalleşmeyle lokanta ve kafeler müşterilerini kabul etmeye başladı. İnsanlar özellikle sahilde ve marinada bulunan işletmeleri seçti. İşletmelerin bir kısmında yoğunluk yaşanırken, müşterilerin sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü.

Bodrum Kaymakamlığı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu ve Ticaret Odası kontrollü normalleşme süreci ile açılan işletmelerin belirtilen kurallara uymaları çağrısında bulundular. Tedbirlerin dikkate alınmaması durumunda tekrar kapanma süreci yaşanabileceği konusunda uyardılar.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, "Denetim faaliyetlerine tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve meslek odalarının katılımı ile sağlanacak. Amacımız kimseyi kapatmak veya ceza yazmak değil. İşin ucunda sağlık var, biz de yayınlanan genelge doğrultusunda kurallara uymayan işletmelerimize önce ikaz, ikinci kez para cezası, yine kurallara uymasalar kapatma yoluna gideceğiz" dedi.

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Kocadon, kontrollü normalleşme süreci ile birlikte açılan kafe ve lokantaların belirtilen kurallara uymaları çağrısında bulunurken, tedbirlere uyulmaması durumunda yeniden kapanma süreci yaşanabileceği konusunda uyardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Afyonkarahisar'da göçmenlerin nikah ücreti 25 kat artırılarak 10 bin TL’ye yükseltildi
Artık halkın çıkarları için hizmet edeceğiz
Öğrencilerin İsteği, Mansur Başkan'ın Hizmeti! Yeni Bir Hizmetle Öğrencilerin Hizmetinde!
Ankaralıları yaya bırakacak o dev zam!: Şoförlerin istediği ücret şok etti!
Amcasının Heimlich manevrası 3 yaşındaki yeğenini ölümden kurtardı: O anlar güvenlik kamerasında!