Yıkılan Yoldaş Apartmanı Davası: Müteahhide 22 Yıl Hapis Talebi

Diyarbakır'da depremde yıkılan Yoldaş Apartmanı davasında, müteahhidin bilinçli taksirle ölüm ve yaralanmalara sebep olduğu belirlendi. Binanın projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz yapılması nedeniyle 60 kişinin hayatını kaybettiği olayda, müteahhide 22 yıl hapis cezası isteniyor.

Geçtiğimiz yıl Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinde meydana gelen depremlerde yıkılan Kahramanmaraş merkezli Yoldaş Apartmanı'nın müteahhidi Sadullah Y., 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle mahkemeye çıktı. Olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, bilirkişi raporunda binanın "projesiz, ruhsatsız ve denetimsiz" olduğu belirtilerek, müteahhidin sorumlu olduğu ifade edildi.

Yoldaş Apartmanı'nın 11 katlı olduğu ve toplam inşaat alanının 5 bin 946 metrekare olduğu belirtilen iddianamede, binanın 1975 deprem yönetmeliğinde tanımlanan en düşük beton sınıfını sağlamadığı, betonarme imalatların konstrüktif koşullara uygun olmadığı tespit edildi. Ayrıca, binanın ruhsatsız ve projesiz olduğu, yapı kullanım izin belgesinin bulunmadığı vurgulandı.

Müştekilerin, yakınlarının ölüm ve yaralanmalarına neden olduğu gerekçesiyle sanıktan şikayetçi olduğu ifade edilen iddianamede, Sadullah Y.'nin elverişsiz malzeme kullanarak bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmalara neden olduğu belirtilerek, kamu adına cezalandırılması talep edildi.

Bilirkişi raporunda yer alan "Yoldaş Apartmanı'nın ruhsatsız, projesiz ve kaçak olarak inşa edilmesi, malzeme özelliklerindeki yetersizlikler, uygulama ve işçilik hataları, binanın denetimsiz olarak yapılmış olması nedeniyle yıkılmış olduğu" ifadesi, müteahhidin sorumluluğunu vurgulayan bir diğer nokta olarak öne çıktı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Canan Karatay: Ev Temizliğinde Sirkenin Gücü
19 Mayıs 2024 Günlük burç yorumları
Bağırsaklarınızı bu yöntemle temizleyin: Doğal yöntemlerle rahatlayın
Fırın Temizliği Artık Daha Kolay ve Etkili: Su ve Sirke İle Pratik Çözüm!
Taylor Swift ve Kim Kardashian da listede yer alıyor!