Yılbaşı kutlaması denetimleri başladı! Alkole sıkı takip

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaklaşan yılbaşı öncesi halk sağlığını korumak amacıyla kaçak ve sahte alkol ticaretine karşı denetimleri arttırdı.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaklaşan yılbaşı öncesi kaçak ve sahte alkol ticaretini önlemek ve halk sağlığını korumak amacıyla iş yerlerinde denetimlerini arttırdı.

HALK SAĞLIĞININ KORUNMASI ADINA YOĞUN DENETİMLER

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 5996 sayılı Kanun kapsamında, özellikle yılbaşı nedeniyle tüketimi artması beklenen alkollü/alkolsüz içecekler, kuruyemiş, hindi, kremalı pasta ve benzeri ürünlerin denetimlerini yoğunlaştırdı. Bu adım, halk sağlığının korunması ve haksız rekabetin önlenmesi amacıyla atıldığı belirtildi.

KAÇAK VE SAHTE ÜRÜNLERE KARŞI ETKİLİ KONTROLLER

Denetimler kapsamında ekipler, kaçak ve sahte ürünlere karşı etiket ve bandrol kontrolleri yaparak raflarda ve depolarda bulunan alkollerin güvenilirliğini kontrol etti. Bu sayede, tüketicilerin güvenli ürünler tüketmesi hedeflendi.

İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nazan Durak Özçelik, yaptığı açıklamada, "Tarım ve Orman Bakanlığımızın talimatı üzerine yılbaşı denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Yılbaşı öncesi artan risk duruma göre kontrol ve denetimlerimizi yoğunlaştırdık. Ekiplerimizce bandrolsüz ve kaçak alkol bulunduran işletmelere, insan sağlığını doğrudan etkileyen gıdalara ve içeceklere rastlanıldığında gerekli cezai işlemler yapılıyor. Toplum sağlığı ve tüketici menfaatlerini korumaya yönelik çalışmalarımız bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ahu Tuğba'dan Sevenlerini Üzecek Açıklama Peş Peşe!
Dilan Polat'ın Cezaevi Kabusu Adli Tıp'a Taşındı: Tahliye Yolunda mı?
İran’da cumhurbaşkanlığı seçimi tarihi belli oldu!
Milyonlarca sürücü ve adaylarını ilgilendiriyor: Uyku apnesi iddiasına resmi açıklama geldi
Erdoğan Türkiye'yi bekleyen en büyük tehlikeyi açıkladı: Ne deprem, ne enflasyon, ne terör!