Yıldırım'la görüşen Barzani'den 'Başika Kampı' açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım ile 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı kapsamında bir araya gelen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, görüşmenin ardından Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı....

Başbakan Binali Yıldırım ile 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı kapsamında bir araya gelen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, görüşmenin ardından Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı. Barzani, Başika kampının yerinde kalacağına dair mesaj verdi.

Başika Kampı'nın ilk olarak Irak güçlerinin IŞİD'e karşı eğitimi için düşünüldüğünü belirten Barzani, "Bu konu sayın aslında Başbakan'ın Bağdat ve Erbil ziyaretleri sırasında çözümlendi" şekinde konuştu.

IŞİD'le mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Barzani, süreçte yürütülen çalışmalara dikkat çekerek, koalisyon güçlerine teşekkür etti.

SURİYE'DEKİ PEŞMERGELER
Barzani, Suriyeli peşmergelerin Suriye'ye girmesi konusundaki çağrıları nasıl değerlendirdiği sorusu üzerine, PYD dışındaki Suriyeli Kürtlerin zaten kendi bölgelerinde olmaya hakları olduğunu işaret ederek, "Bu konuyu bugün ele almadık. Söz konusu olan zaten Suriyeli Kürtlerin peşmerge güçleri. Yani zaten onların orada olmaya hakkı var ve oraya geri dönmelerine destek vereceğiz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ayda 30 bin TL maaş var fakat kimse bu işi yapmak istemiyor!
Şikayet etmeye bayılan 3 burç!
Yerli dijital cüzdan, yurt dışı faaliyetlerine Azerbaycan ile başlıyor!
Suikastin Ardındaki Detaylar Gün Yüzüne Çıktı: Sinan Ateş Cinayetindeki Kuryenin Görev Tamam Pozu!
Ünlü maden suyunda bakteri bulundu: 2 milyon şişe imha edildi