Yıldız futbolcu iflasın eşiğinde!

Manchester United'ın efsanevi oyuncusu Wes Brown, 2023 Şubat'ında açıkladığı iflası hakkında ilk kez konuştu. Görkemli kariyerine beş Premier Lig şampiyonluğu sığdıran 44 yaşındaki futbolcu, Old Trafford'da geçirdiği 15 yıl boyunca haftada 50.000 paund kazanıyordu..

BBC Radio'nun sevilen isimlerinden Ben Heath'in programına konuk olan deneyimli futbol yıldızı, mali zorluklarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Brown, "Benim için asıl önemli olanın, büyük paralar kazandığınızda doğru insanlarla ilişki kurmak olduğunu düşünüyorum. Şimdi bunu söylemek kolay ama o zamanlar bunu pek dert etmiyordum" şeklinde başladığı sözlerinde, "Ekonomik zorluklarımın nasıl başladığı gerçekten uzun bir hikaye, ancak detaylara girmeyeceğim. Ancak şunu belirtmekte fayda var: Zirvede olduğum dönemlerde yanımda bulunanların tavsiyeleri ve herkese inancım, şu anki durumuma yol açtı" dedi.

Geçmişte eski eşi Leanne ile yaptığı bir röportajda ekonomik durumlarından bahsederken, "Bizim için güzel bir hayatımız vardı ve bolca paramız vardı. Elbette para her şey değildir, ancak mutlu olduğunu inkar edemem" ifadelerini kullanmıştı.

Programın sonunda aktif futbolculara tavsiyeleri sorulduğunda Brown, "Futbolculuk, bitmeyecek gibi görünen ancak aniden sona erebilen bir süreç. Eğer doğru insanlarla takılmazsanız ve gerçek dostlarınızın sözlerine kulak asmazsanız, kariyeri dolu dolu geçen bir futbolcunun aniden futbolu bırakmasına neden olabilirsiniz. Yanınızda sizin paranız için olanlara kulak asmayın. Gerçek dostluklar kurun. Çünkü kariyer sona erdiğinde geriye kalan yük sadece sizin omuzlarınızda olacak" şeklinde konuştu.

1999 ve 2008 yıllarında Kırmızı Şeytanlar ile Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Brown, İngiltere milli takım formasını 23 kez giydi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.