Yıldız Holding o şirketini 48 milyon dolara MİLPA'ya satacağını duyurdu!

Milpa Ticaret ve Sınai Ürünler, 1000 Yatırımlar Holding A.Ş., MYK2 Enerji Elektrik İnşaat Taahhüt, Bulls Yatırım Holding, Bulls Yatırım Menkul Değerler ve Re-Pie Portföy Yönetimi ile işbirliği yaparak Yıldız Holding'e ait Ufuk Yatırım'ın %93,03 hissesini 48 milyon USD bedelle satın alacak.

Milpa Ticari ve Sınai Ürünler Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. (MIPAZ), Yıldız Holding'e ait Ufuk Yatırım şirketinin %93,03 hissesini satın almak üzere 1000 Yatırımlar Holding A.Ş., MYK2 Enerji Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bulls Yatırım Holding A.Ş., Bulls Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. ile ortaklık kurdu. Bu işlem toplam 48 milyon USD bedelle gerçekleşecek.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Milpa'nın Yıldız Holding'in Ufuk Yatırım'daki %67 nominal değerli payını devralacağı belirtildi. Satış işleminin, sözleşmede belirtilen şartların ve kapanış koşullarının yerine getirilmesi durumunda tamamlanacağı ifade edildi.

Milpa Yönetim Kurulu Başkanı Enver Çevik, bu satın almanın stratejik büyüme hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olduğunu vurgularken, Bulls Yatırım Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akkaya da ortaklığın gelecekte büyüme, istihdam ve karlılık üzerinde olumlu etkiler yaratacağını beklediklerini belirtti.

Ayrıca, şirketin yeni adının Lydia Holding olarak değiştirileceği ve yeşil enerji, gayrimenkul, teknoloji, sağlık ve medya gibi sektörlere odaklanacağı açıklandı. Lydia Holding'in bu sektörlere yapacağı stratejik yatırımlarla büyüme sürecini sürdüreceği planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.