Yıldızlar 2025'te Bedelsiz Transfer Olabilir: Sözleşmesi Bitecek 10 Futbolcu

Futbol dünyasında transfer dönemleri her zaman heyecan yaratır ve özellikle sözleşmesi sona erecek yıldız futbolcular dikkat çekici fırsatlar sunar. 2025 yılına yaklaşırken, birçok ünlü oyuncunun sözleşmeleri sona erecek ve bu durum kulüpler için bedelsiz transfer fırsatları yaratabilir.

Futbol dünyası 2024/25 sezonuna hızla devam ederken, birçok üst düzey oyuncunun sözleşmeleri son yılına girmiş durumda. Bu durum, kulüp yöneticileri arasında kaygılara yol açmaya başladı.

Oyuncularını bedelsiz olarak kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan kulüpler, ya yeni sözleşmeler sunarak yıldızlarını kadroda tutmaya çalışacak ya da Ocak transfer döneminde bu oyuncuları satarak bonservis geliri elde etmeyi hedefleyecek.

Bu süreçte serbest oyuncu piyasası alıcılar için oldukça cazip hale geliyor. 1 Ocak itibarıyla kulüpler, sözleşmelerinin bitmesine altı ay kalan oyuncularla resmi görüşmelere başlayabilecek.

2025 yazında sözleşmesi sona erecek birçok kaliteli futbolcu bulunuyor ve bu oyuncular, bedelsiz transfer olma ihtimalleriyle büyük ilgi çekecek. İşte, sözleşmesi 2025 yazında sona erecek en değerli 10 futbolcu:

Virgil van Dijk (Liverpool)
Liverpool'un kaptanı olan Van Dijk, 2021 yılında son kontratını imzaladı. Kulübün en çok kazanan ikinci oyuncusu olan Van Dijk, Anfield’da kalmaktan memnun görünüyor. Liverpool tarafında sözleşme görüşmeleri acil bir sorun olmasa da, masada görüşmeler başlamış durumda.

Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)
Tah, Bayern Münih’e transfer olacak gibi görünüyordu; ancak Bayer Leverkusen, Alman milli stoper için 35 milyon pound üzerinde bir ücret talep edince bu transfer gerçekleşmedi. Barcelona da Tah ile ilgilenen kulüpler arasında.

Heung-min Son (Tottenham)
Harry Kane’in takımdan ayrılmasının ardından Tottenham’ın en çok kazanan oyuncusu olan Son için kulüp büyük bir panik içinde değil. Çünkü kontratını 12 ay daha uzatma opsiyonları bulunuyor. Ancak kulübün yeni bir sözleşme teklif etmeyi planladığı da konuşulmakta.

Kevin De Bruyne (Manchester City)
Suudi Arabistan kulüpleri, Kevin De Bruyne'yi transfer etmek için harekete geçti. Ancak Pep Guardiola'nın varlığı nedeniyle Belçikalı yıldızın Manchester City’den ayrılması şu an için pek olası görünmüyor.

Jonathan David (Lille)
Kanadalı forvet, 2024 yılı içerisinde en golcü isimlerden biri olmasına rağmen Lille'de kalmaya devam ediyor. Manchester United için mükemmel bir transfer olabileceği konuşulsa da David, hala Ligue 1'de forma giymekte.

Joshua Kimmich (Bayern Münih)
Kimmich'in kariyerini Bayern Münih’te tamamlaması bekleniyordu, fakat Vincent Kompany'nin teknik direktörlük göreviyle bu durum değişebilir. PSG ve Barcelona, Kimmich'in transferiyle ilgileniyor.

Alphonso Davies (Bayern Münih)
Kanadalı sol bek Alphonso Davies’in sözleşmesi geçen sezonun sonunda yenilenmek üzereydi. Ancak Bayern Münih yönetimindeki büyük değişimler, görüşmeleri erteletti. Şimdi Real Madrid ve Manchester United, Davies'i kadrolarına katmak için fırsat kolluyor.

Mohamed Salah (Liverpool)
Liverpool, geçen yaz Suudi Arabistan kulüplerinden gelen büyük tekliflere rağmen Salah'ı kadroda tutmayı başardı. Ancak 2025 yazında serbest kalma olasılığıyla Salah’ın bedelsiz olarak ayrılması muhtemel görünüyor.

Leroy Sané (Bayern Münih)
Alman kanat oyuncusu Sané’nin Bayern Münih ile yeni bir sözleşme imzalama düşüncesi değişti. 2023 yılı sonunda anlaşmanın yolda olduğu bildirilmişti; fakat taraflar Euro 2024 sonrası görüşmeleri erteledi. Manchester United, eski Manchester City oyuncusu Sané ile ilgileniyor.

Trent Alexander-Arnold (Liverpool)
Liverpool’un en yüksek maaş alan oyuncularından biri olan Alexander-Arnold, sözleşmesi sona erdiğinde büyük kulüplerin radarında olacak. Yaşı ve Liverpool altyapısından gelmesi onu takımda tutmayı kolaylaştırsa da, Jude Bellingham'ın Real Madrid’de olması ve Barcelona'dan gelen ilgi durumları değiştirebilir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.