Yıllardır Devam Eden Petrol Araştırmaları Sonucunda Beklenmedik Bir Müjde Geldi!

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde doğalgaz ve petrol araştırmaları sürerken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar önemli bir gelişmeyi duyurdu. O ilde detaylı çalışmalar devam ediyor. İşte detaylar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yapılan doğalgaz ve petrol aramalarıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Rize açıklarında devam eden araştırmalara değinen Bayraktar, müjdeli bir haber verdi.

Halk TV'de yer alan habere göre, Bakan Bayraktar, doğalgaz ve petrol aramalarıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Başka keşiflere, özellikle Karadeniz'de yeni keşiflere ihtiyacımız var. Bu kapsamda Rize açıklarında, basından da takip ettiğiniz gibi, bir arama programımız bulunuyor. Belki petrol emareli olduğunu düşündüğümüz bir sondajı en kısa zamanda yapmayı hedefliyoruz." 

Akademik araştırmaların da devam ettiğini vurgulayan Bayraktar, Gümüşhane Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nafız Maden'in açıklamalarına yer verdi. Maden, uydu ve jeofizik verileri kullanarak yaptıkları değerlendirmelerde Çayeli açıklarından örnek aldıklarını belirterek şunları söyledi: "Doğal petrol sızıntısı tespit ettik. Aldığımız örnekler üzerinde analizler yapılacak ve kalitesi belirlenecek. Amacımız Türkiye'nin petrol ve doğal gaz potansiyelini ortaya çıkarmak. Bu çalışmaların bir devamı olarak, Çayeli açıklarında petrol potansiyelinin belirlenmesi için TPAO'nun bu bölgeye gelmesini ve sismik çalışma yapmasını umut ediyoruz. Sondaj çalışmaları sonucunda bu bölgeden petrol çıkmasını bekliyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.