Yılmaz Polat, ABD ile önemli bir ilişkiyi aktardı: "Erdoğan'ı sinagogdan aradılar"

Gazeteci Yılmaz Polat, TELE1'e verdiği röportajda, ABD'deki bir Yahudi lobisinin büyükelçi aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ile temasa geçtiğini ve Büyükelçi'nin Erdoğan'ı New York'taki bir sinagogdan aradığını iddia etti.

Ticaret Bakanlığı'nın 9 Nisan'da İsrail ile ticareti kısıtlayan kararıyla başlayan tartışma devam ediyor. Gazeteci Yılmaz Polat, TELE1'e yaptığı açıklamada, ABD'deki bir Yahudi lobisinin büyükelçi aracılığıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü ve Büyükelçi'nin Erdoğan'ı New York'taki bir sinagogdan aradığını iddia etti.

"BİDEN’A VE KONGREYE ULAŞMAK İSTİYORSAN YOLU İSRAİL’DEN GEÇİYOR"

Yılmaz Polat açıklamasında şu sözleri kaydetti:

"Birkaç hafta önce yazdığım kitabımda bahsettim. Sinagogda diplomasi. Erdoğan’ın talimatıyla o dönem büyükelçi olan Murat Mercan ABD’deki en etkili Yahudi lobisiyle bir görüşme yaptı. Bu görüşmede bu Hampton denilen New York’ta çok önemli bir Sinagog vardır. Bu Sinagog çok etkilidir. Dünyanın en zenginlerinin bulunduğu bir bölgede etkilidir. Daha sonra Ankara’ya da geldi. Erdoğan ile de güzel fotoğraflar verdiler. Murat Mercan’a söylenen çok önemli bir şey var. Mercan’a haham, çok enteresan aynen şu şekilde diyor sen buraya geldin fakat burada AKP yönetimsizin ABD’de finansa Biden yönetimine kongreye ulaşmak istiyorsan bunun yolu İsrail’den geçer diyor. Bu İsrail gazeteleri tarafınca da gösterildi. Sonra ofisime çıkalım diyor çıkıyorlar ve haham Murat Mercan’a şunu söylüyor. Daha inandırıcı olması için buradan Erdoğan’ı arayın kendisiyle görüşme yapın. Hahamın ofisinden Murat Mercan Ankara’yı Erdoğan’ı arıyor.  Söylüyor o da sesini duyunca onaylanmış oluyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Covid-19'un yeni varyantı 'FLIRT' ciddi vakalarla çıktı!
Et Entegre Tesisi İşkence Skandalı: Suluova'da Büyük Tepki!
Didim'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Organizatör ve 37 Göçmen Yakalandı
Hemşire Selen'in şüpheli ölümüne ilişkin son görüntüleri ortaya çıktı
Arda Güler'den Sevgilisi İle Dikkat Çeken O Sosyal Medya Paylaşımı!