Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ceza İnfaz Kurumlarında Teknoloji Konferansı"na katıldı, bu etkinlik İstanbul'da 64 ülkeden temsilcilerin bir araya geldiği bir platformdu. Tunç, Türkiye'nin son 22 yılda hukuk devletinin güçlendirilmesi, temel hak ve özgürlüklerin genişletilmesi ve ceza adalet sisteminin insan haklarına uygun şekilde geliştirilmesi konularında önemli adımlar attığını vurguladı.
9. YARGI PAKETİ YOLDA
Bakan Tunç, toplumun ihtiyaçlarının ve bilişim teknolojilerinin gelişimi doğrultusunda yasalarda yeni değişiklikler gerektiğini belirtti. "Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı" çerçevesinde mevzuatta kısmi değişiklikler ve yenilikler üzerinde çalıştıklarını ifade eden Tunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak olan 9. Yargı Paketi'nin hazırlıklarının tamamlandığını ve reform çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi. Son 22 yıl içinde temel hak ve özgürlükleri genişleten anayasa değişikliklerine imza attıklarını vurgulayan Tunç, reform çabalarının demokratik hukuk devleti ilkesini güçlendirmeye yönelik olduğunu söyledi.
Tunç, "Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı ile ortaya konulan hedefler doğrultusunda mevzuatımızda kısmi değişimler ve yenilikleri hayata geçirmenin gayreti içerisindeyiz. Geçtiğimiz aylarda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 8. Yargı Paketi'ni hayata geçirdik. Şimdi 9. Yargı Paketi'nin hazırlıklarını tamamlamak üzereyiz ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, milletvekillerimizin takdirlerine sunmuş olacağız." dedi.
Bakan Tunç, bugüne kadar uygun olmayan 394 cezaevini kapatıp, insan hakları ve çağdaş ceza adalet sistemine uygun 299 cezaevinin hizmete açıldığını açıkladı. Cezaevlerindeki yoğunluğa dikkat çeken Tunç, çözüm odaklı çalışmalarının devam ettiğini belirtti.