Yiyecek ve içecek işletmeleri için 2024’de yürürlüğe girdi: İşte yeni uygulama

Bugün yürürlüğe giren Ticaret Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi, yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ve fiyat listelerini açık bir şekilde müşterilere sunmalarını zorunlu kılıyor.

Ticaret Bakanlığı'nın yeni düzenlemesiyle birlikte, yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin fiyat tarifelerini görünür şekilde sunmaları zorunlu hale geldi. Bugünden itibaren yürürlükte olan bu düzenleme, müşteri memnuniyetini artırmayı ve fırsatçılığa önlem almayı hedefliyor.

GEÇİŞ SÜRECİ TAMAMLANDI

19 Aralık 2023'te Resmi Gazete'de yayımlanan Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, işletmelere 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçiş süreci tanıdı. Bu tarihe kadar işletmeler, müşterilerin rahatça görebileceği şekilde tarife ve fiyat listelerini asmak, takmak veya koymakla yükümlü.

MÜŞTERİ VE İŞLETMECİ MEMNUNİYETİ

İşletmeci Osman Çetin, düzenlemenin hem müşteri hem de işletme sahipleri için olumlu olduğunu belirterek, "Yeni düzenleme fırsatçılığın önüne geçmiş oluyor." dedi. İşletmeci İlker Candarlı da müşterilerin net bir şekilde ürün fiyatını bilmesinin avantajlı olduğunu vurgulayarak, düzenlemenin hem müşteri hem de işletmeci için faydalı olacağını ifade etti.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNDE ARTIŞ BEKLENİYOR

Müşteri Mehmet Tozlu, yeni uygulamanın müşteriler açısından önemli olduğunu söyleyerek, "Artık müşteriler alacakları ürünün fiyatını daha net bir şekilde bilecek. Bu düzenleme, özellikle turistler için de önem taşıyor." şeklinde değerlendirmede bulundu. Turistik bölgelerde menü fiyatlarının net olmamasının yüksek hesapları beraberinde getirdiğine dikkat çeken Tozlu, bu düzenlemeyi doğru ve yerinde bulduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Naci Görür'den Marmara depremi uyarısı geldi
THY çalışan arıyor: İstenen şartlar açıklandı
Finale Yaklaşan İnci Taneleri Dizisinde Sürpriz Gelişmeler Sızdırıldı! Seyirciler Ters Köşe Olacak!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir komiser daha gözaltına alındı
Erdoğan'dan Müjde: Bir Ülkeye Vize Muafiyeti Getirildi!